Bolnica u roku - najkasnije do kraja 2018.

Bolnica u roku - najkasnije do kraja 2018.

Povjerenstvo za praćenje i realizaciju projekta nove bolnice u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Nova bolnica u Puli gradi se prema planu. Izvijestili su jutros nakon sjednice članovi Povjerenstva za praćenje i realizaciju projekta. Predstavnici Ministarstva zdravstva, Istarske županije i Bolnice kažu - bit će gotova u roku - najkasnije do kraja iduće godine.

Ovo će biti vrhunska bolnica – rekao je predsjednik Povjerenstva za gradnju Željko Plazonić iz Ministarstva zdravstva. Kreću grubi radovi, a istovremeno kreće nabava nove opreme.

Riječ je o ukupnoj investiciji od 600 milijuna kuna. Kredit vraćaju Ministarstvo i Županija u omjeru 75:25% i ne tereti Bolnicu koja će u konačnici imati kompletno novu opremu – uz ostalo magnet, ct te uređaj za koronarografiju.

No, hoće li Istrani, nakon što Istrani dobiju vrhunsku bolnicu, imati dovoljno liječnika za rad u njoj? Ravnateljica Irena Hrstić kaže da hoće, ako se vrate specijalizanti, prema dogovoru s Ministarstvom. 

I građani nestrpljivo čekaju novu bolnicu jer će pojednostaviti preglede koji se danas obavljaju na nekoliko lokacija.

Radovi idu prema planu. Ako zbog eventualnih građevinskih nadoknada ne bude do kraja lipnja, novu bolnicu Istrani će sigurno imati do kraja 2018. godine.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Bolnica u roku - najkasnije do kraja 2018.

Željko Plazonić, predsjednik Povjerenstva za praćenje i realizaciju projekta nove bolnice u Puli

Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula

Građani: Dražen Vidović, Mihaela Beljan i Stevo Manojlović