Brijuni dobili bespovratna sredstva za projekt "Novo ruho Brijuna"

Brijuni dobili bespovratna sredstva za projekt "Novo ruho Brijuna"

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Javna ustanova Nacionalni park Brijuni dobit će bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj za projekt "Novo ruho Brijuna". Riječ je o više od 27 milijuna kuna, odnosno 85 posto troškova projekta, vrijednog oko 34 milijuna kuna. Ugovor je potpisan jučer u Zagrebu.

Važnost projekta "Novo ruho Brijuna"  prepoznao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će projekt sufinancirati s 10 posto.

Riječ je o najvrijednijem projektu u brijunskoj povijesti kojim će se do ljeta 2020. godine urediti posjetiteljska infrastruktura, modernizirati turistički sadržaji, diversficirati izletička ponuda, obogatiti edukativna i prezentacijska ponuda te unaprijediti sustav upravljanja posjetiteljima Nacionalnog parka.

Uz to, na Velikom Brijunu predviđeno je i uređenje Ljetnog kina, modernizacija Prirodoslovne izložbe, uređenje zdenca Živa voda , a uz ostalo i uređenje šetnice pod brdom Straža. 

Obnovit će se i sedam objekata u luci Malog Brijuna, proširiti i edukativna ponuda parka te nabaviti brod na hibridni pogon i dva vlaka što će dodatno unaprijediti i modernizirati turističku ponudu Otočja, ističu u Nacionalnom parku Brijuni.