Idući tjedan odluka o kupnji NK Istra 1961

Idući tjedan odluka o kupnji NK Istra 1961

(foto: Nel Pavletić/Pixsell)

Pulski nogometni prvoligaš NK Istra 1961 već se duže vrijeme nalazi u dubokoj krizi. U klubu vlada neizvjesnost i besparica zbog koje se igračima i stručnom stožeru duguje nekoliko plaća, a predstavnik većinskih vlasnika amerikanac Michael Glover odlučio se povući i prodati klub.

U tijeku su pregovori s dva potencijana kupca, iz Austrije i Švicarske, a odluka, o prodaji, odnosno kupnji NK Istre 1961 bi trebala biti donesena idućeg tjedna. Novi vlasnik trebao bi odmah platiti predujam kako bi se podmirili dugovi prema igračima prve momčadi i neka aktualna potraživanja, izjavio je operativni direktor kluba Darko Podnar.

Grad Pula razočaran je dosadašnjim odnosom amerikanaca prema klubu NK Istra 1961, ne samo sa financijske nego i s organizacijske strane, rekao je danas pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 

Za razliku od većinskog vlasnika igrači i njihov trener Darko Raić Sudar profesionalno se i odgovorno odnose prema svojim obvezama što su pokazale i posljednje dvije utakmice i pobjede u Vinkovcima. Nadamo se da će od idućeg tjedna pulski prvoligaš krenuti uzlaznom putanjom te da će nastavak prvenstva i utakmicu s Hajdukom dočekati na stabilnijim nogama.