Kraj glavne turističke sezone - nastavak građevinskih radova

Kraj glavne turističke sezone - nastavak građevinskih radova

Dusko Marusic/PIXSELL

Završetak glavne turističke sezone u našim turističkim središtima tradicionlno označava početak građevinskih radova. U Rovinju je tako nastavljena gradnja hotela Park, dogradnja tamošnjega doma za stare i nemoćne Domenico Pergolis a počeli su i radovi na sustavu odvodnje.


Veliki projekt odvodnje u Rovinju je pripreman više od desetljeća. Vrijedan 280 milijuna kuna ostvaruje se zahvaljujući europskim sredstvima a po njegovu završetku sva, pa i najudaljenija naselja bit će spojena na gradsku kanalizaciju. Ovih su dana započeli radovi na dijelu sustava vrijedni 69 milijuna kuna. Direktor Odvodnje Ognjen Pulić kaže kako se gradi kanalizacijska mreža od Rovinja do Rovinjskoga Sela, a do kraja godine započet će i izgradnja kanalizacije u naseljima Borik, Bolničko naselje i Gripole. Do početka sezone 2018. godine izgradit će se 12 kilometara nove mreže a do kraja 2019. godine ukupno 24 kilometra kanalizacije u rovinjskim prigradskim naseljima te među ostalim, pročistač otpadnih voda, sedam crpnih stanica i oko sedam tisuća novih priključaka. To će omogućiti da se još oko 2000 tisuće stanovnika priključi na suvremeni sustav odvodnje.
Radovi su u rujnu nastavljeni i na izgradnji novog Maistrinog hotela Park, vrijednog blizu 600 milijuna kuna. Trebao bi biti spreman za sezonu 2018. godine, zajedno s obližnjom, preuređenom ACI marinom.