Kroz pulsku Zračnu luku prošlo pola milijuna putnika

Kroz pulsku Zračnu luku prošlo pola milijuna putnika

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Pulska zračna luka svečano je danas dočekala pola milijuntnog putnika. Promet je ove sezone povećan za 30-ak posto zahvaljujući mnogim novim niskotarifnim zračnim linijama koje Pulu povezuju s europskim odredištima. Mnogi se letovi nastavljaju i u posezoni.

Bernarth Hoole iz Dusseldorfa pola milijuntni je putnik ove godine u pulskoj Zračnoj luci. Nagrađen je besplatnim vikendom za dvije osobe u Puli, besplatnim zrakoplovim kartama iz Dusseldorfa te novčanom nagradom od 100 eura.

A upravo zračna veza Dusseldorfa i Pule prvi put će se nastaviti i tijekom cijele godine, ističe direktor pulske Zračne luke Svemir Radimilo. Pola milijuna putnika kroz pulsku Zračnu luku ove je godine prvi put prošlo od osamostaljenja Hrvatske. Ove su sezone uvedene mnoge nove zračne linije, no najznačajnije je ipak, ističe Radmilo što je Pula sada povezana s četiri glavna europska zrakoplovna čvorišta zahvaljujući kojima je pak, spojena s ostatkom svijeta.


Još je rano govoriti o uvođenju novih linija dogodine, no izvjesno je da će se, prvi put iduće godine, znatno povećati broj sjedala na zračnoj liniji London - Pula , što pokazuje, kaže Radmilo, da je Istra prepoznata kao kvalitetno i važno odredište. Inače do kraja ove godine kroz pulsku će Zračnu luku proći nešto manje od 600 tisuća putnika.