Otvoreni novi prostori Zaštitne radionice Tekop Nove

Otvoreni novi prostori Zaštitne radionice Tekop Nove

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

U Puli je otvoren novi prostor Zaštitne radionice Tekop Nove. Radionica, koja pretežito zapošljava osobe s invaliditetom, proširenjem je dobila 438 četvornih metara poslovnog prostora koji je u potpunosti prilagođen invalidnim osobama i njihovom radu.

U novom prostoru Zaštitne radionice Tekop Nove na prvom katu prepravljat će se odjeća, dok će se u prizemlju i dalje šivati roba za razne ustanove, privatne poduzetnike i turističke tvrtke. Uz to novi će prostor služiti i za podučavanje novih radnika, posebno invalida.

Hoće li biti novih zapošljavanja još nije sigurno, no ako bude posla bit će moguće zaposliti novu radnu snagu, kaže ravnateljica Zaštitne radionice Tekop Nove Mihaela Zubić.  Inače, novi prostor uređen je zahvaljući sredstvima Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Za njega je izdvojeno 3 milijuna kuna, kaže Zubić ističući kako ukupni broj zaposlenika u zaštitinoj radionici je 30 od toga je 17 osoba s invaliditetom. Bavit ćemo se, kaže i dalje šivanjem zaštitne radne odjeće, ali evo malo se otvaramo prema građanstvu, radit ćemo i neke popravke šivanje po mjeri.

Zaštitnoj radionici Tekop Novi prostor je ustupio Grad Pula i to lani kada je završena prva faza izgradnje i kada je Tekop Nova iz prostora Modne kuće Arena preselila na sadašnju lokaciju. Uređenje prizemlja i prvog kata nove zgrade ukupno je stajalo 6 milijuna kuna.