Prva udruga primalja u Istri djeluje u Puli - 'Primalja i obitelj'

Prva udruga primalja u Istri djeluje u Puli - 'Primalja i obitelj'

Udruga Primalja i obitelj (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Puli djeluje prva Udruga primalja u Istri. Trudnice i njihova pratnja od sad mogu naučiti više o tom posebnom životnom razdoblju i dolasku bebe na svijet. Adresa udruge je Vrtlarska broj šest u Puli.

Namjera je dati više od savjeta za bezbrižniju i zdravu trudnoću. I više od onoga kroz što trudnica odnosno rodilja prolazi kroz redovito praćenje trudnoće i sam porod. Primalja Slobodka Arsova kaže kako interes postoji, a ovo će biti veliki doprinos i struci i trudnicama.

Bit će tu besplatnih radionica za buduće roditelje o tome što s novorođenom bebom pri povratku kući, o usvajanju vještina oko njege djeteta, dojenju i samom povezivanju s djetetom.

Psihoterapija i akupunktura u trudnoći, hormonalne promjene nakon poroda i ostale informacije mogu se pronaći i na internetskim stranicama i društvenim mrežama Udruge Primalja i obitelj. „Kada bi mogli odabrati u kojem okruženju smo se htjeli roditi, to bi zasigurno bilo okruženje ljudi prepunih ljubavi, ali i onih koji znaju svoj posao – a to su primalje.“ – ističu u udruzi Primalja i obitelj.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Prva udruga primalja u Istri djeluje u Puli - 'Primalja i obitelj'