Pula turistički rekorder s dva milijuna noćenja ovoga ljeta

Pula turistički rekorder s dva milijuna noćenja ovoga ljeta Pula turistički rekorder s dva milijuna noćenja ovoga ljeta
Boris Žgomba, Turističko vijeće (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Boris Žgomba, Turističko vijeće (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Sanja Cinkopan Korotaj, Turistička zajednica (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Sanja Cinkopan Korotaj, Turistička zajednica (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

O turističkim rezultatima Pule (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Pula je ove godine turistički rekorder - ostvarila je više od dva milijuna noćenja. Ovaj značajan i povijesni rezultat, čulo se na konferenciji za novinare, veliki je motiv za daljnji rad i razvoj turizma u najvećemu istarskom gradu.

Dva milijuna noćenja ostvarena su prije tri dana, a Pula će ostvariti i 20 posto noćenja više u odnosu na prošlu godinu. Ponosni smo i zadovoljni, no najvažniji su trud i upornost te znanje i iskustvo svih koji su na tome radili.

Jer turizam se ne događa sam od sebe, ističe Boris Žgomba, prvi čovjek najvećega hrvatskog turoperatora i u ime Turističke zajednice, koji Pulu ističe i u odnosu na druge naše gradove na Jadranu.

Nastavlja se s razvojem turističkog proizvoda temeljenog na održivom razvoju. To je budućnost. U Puli je ovoga ljeta bilo najviše manifestacija na Jadranu, jer gost koji ne boravi u najvećemu istarskome gradu tijekom velikih koncerata i manifestacija, ipak će doživjeti Pulu.

Brendiranje manifestacija više nego same destinacije, suradnja s društvima i udrugama koje nose ljetne sadržaje urodili su plodom, istaknula je direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Zahvala ide u prvom redu Puljanima koji su svojom strpljivošću i gostoprimstvom pridonijeli ostvarenju dva milijuna turističkih noćenja u Puli. Zato se sutra za njih priređuje poseban program – glazba na Tržnici, Portarati, Forumu i u Prolazu svetog Teodora, uz cukerančiće, fritule i balone za najmlađe, od 10 do 13 sati.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Pula turistički rekorder s dva milijuna noćenja ovoga ljeta