Pulsko Sveučilište Jurja Dobrile obilježilo je svoj dan

Pulsko Sveučilište Jurja Dobrile obilježilo je svoj dan

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Pulsko Sveučilište Jurja Dobrile obilježilo je svoj dan. Najmlađe je od osam hrvatskih sveučilišta, osnovano prije 11 godina. Na njemu studira nešto manje od 4 tisuće studenata, a programi koje Sveučilište nudi sve su širi i bogatiji.

Otvaranje novih preddiplomskih i poslijediplomskih studija marketinga i japanistike, pripreme novih studija anglistike i arheologije, Informatike, sestrinstva, i još puno toga obilježava život pulskoga Sveučilišta ovih dana i ubuduće. Na pulskome su sveučilištu ponajviše ponosni na rad najmlađeg odjela za tehničke studije, on potiče razvoj tzv. stem područja, vezanog za tehnološki napredak, objašnjava rektor pulskoga sveučilišta Alfio Barbieri.

Prošle godine utemeljen je i Odjel za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije. Time se njeguje tradicija studija talijanskoga jezika, istaknula je prodekanica za nastavu Sveučilišta Nevenka Tatković.

A tradicijom će uskoro postati i nove tehnologije koje su uvedene prošle akademske godine, kaže nam prodekan za znanost Sven Maričić.

Uza kvalitetne profesore, novi dom i restoran, za kojeg mnogi kažu da je najljepši i najbolji u zemlji, osiguravaju budućnost Sveučilištu a Puli status kvalitetnoga studentskoga grada.