Rekordna sezona u Zračnoj luci Pula

Rekordna sezona u Zračnoj luci Pula

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

U pulskoj Zračnoj luci rekordne brojke. Promet je samo u kolovozu porastao za 22 i pol posto u odnosu na lani, a od početka godine zabilježen je rast od čak 31 posto. Daljni rast broja putnika očekuje se i u posezoni.

Stare te mnoge nove zračne linije koje su ove godine uvedene zaslužne su za izvrsnu turističku sezonu u pulskoj Zračnoj luci. Nakon rekordno dobrog srpnja i kolovoz je opravdao sva očekivanja, ističe direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo. Do 20.kolovoza kroz Zračnu luku prošao je isto broj putnika kao i tijekom cijele lanjske gdoine, a oko 12. rujna očekuje se 500 tisuća putnika, kaže Radmilo.

Daljni rast broja putnika očekuje se i do konca ovog mjeseca te u listopadu. Do kraja listopada letjet će naime većina zrakoplova poznatih zračnih kompanija ali ipak najznačajnije je, kaže Svemir Radmilo, što je uspostavljena cjelogodišnja zračna veza Pule i Dusseldorfa, dva puta tjedno. 

Očekuje se da će kroz pulsku Zračnu luku do kraja godine proći nešto manje od 600 tisuća putnika, prvi put u povjesti hrvatskog turizma. A ta bi brojka dogodine mogla biti i veća jer su u tijeku pregovori o uvođenju još novih zračnih linija.