U Puli potpisan ugovor o izgradnji gradskog bazena

U Puli potpisan ugovor o izgradnji gradskog bazena

(foto: Ivica Galović/Pixsell)

U Puli je potpisan ugovor o izgradnji gradskog bazena - jednog od kapitalnih gradskih projekata vrijednog više od 53 milijuna kuna. Radovi bi trebali početi do kraja mjeseca, a bazen bi trebao biti gotov u svibnju iduće godine.

Nakon 20 godina koliko se govori o gradskom bazenu, sedam plaćenih idejnih projekata te šest mogućih lokacija gradnje, izgradnja bazena počinje na Verudi potkraj mjeseca. Umjesto jednog, gradit će se tri bazena, vaterpolski, polivalentni i dječji. Ivan Glušac, direktor Pula sporta kaže: "Onaj najveći će biti vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, drugi će biti 25x10 metara i treći bazen će biti za naše najmlađe sugrađane 7x6 metara."

Građani su htjeli olimpijski bazen, no bez obzira na to raduju se izgradnji: "Kad se već radi, onda je bolje napraviti kako treba." "Ja bi volio da je veći jer mislim da su i klubovi koji se bave vaterpolom, plivanjem i time slično bili za to da bude veći bazen." "Ma sretna sama napokon nakon 50 godina koliko pričaju o tom bazenu."


Bazen će graditi slovenska tvrtka koja već ima iskustva u ovakvim projektima. Tine Adnal, direktor slovenske tvrtke ističe: "Rok izgradnje vrlo je kratak, 10 mjeseci, ali po iskustvima mislim da ćemo to napraviti u roku i kvalitetno."


Za izgradnju bazena dignut je kredit na 20 godina s kamatama od 2,18 posto. U sklopu bazenskog kompleksa izgradit će se i ugostiteljski objekt, osigurati ostali popratni sadržaji te urediti cjelokupna obližnja komunalna infrastruktura.