Županijski dnevnik Radio Pule

Županijski dnevnik Radio Pule

Glavna informativna emisija HRT-a Radio Pule svaki dan u 16 sati donosi vijesti i aktualnosti iz Istarske županije. Županijski dnevnik sadržava i pregled kulturnih i sportskih zbivanja te podatke o vremenu.

Posljednje emisije

Ponedjeljak, 27.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Nedjelja, 26.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Još jedan mladi život sinoć izgubljen na istarskim cestama. Nastavlja se nadogradnja kolektora u Medulinu. U Teatru Naranča sinoć premijera predstave "Mačak u čizmama", u Buzetu festival "Pivajući sva smo blaga stekli". Vrijeme sutra: razvedravanje.

Subota, 25.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Petak, 24.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Četvrtak, 23.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

"Je li rješenje uvoz radne snage?" Jedna je to od tema konferencije o upravljanju ljudskim potencijalima u Rovinju. O "Robotima i novim oblicima pismenosti" na okruglom stolu u Puli. Nacionalni park Brijuni aktivno se uključio u obilježavanje Svjetskog dana šuma i voda, današnjeg Svjetskog meteorološkog dana a u subotu će se priključiti i globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. Sutra djelomično sunčano.

Srijeda, 22.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Premda sve najave govore kako nas očekuje još jedna izvrsna turistička sezona, istarski hotelijeri priželjkuju povratak ruskih turista. Svjetski je dan voda, ove je godine posvećen je otpadnim vodama. Sindikat metalaca Hrvatske opovrgava navode slovenskih medija o postojanju dogova o otpuštanjima radnika u pogonima Cimosa u Istri. Vrijeme još danas oblačno, sutra razvedravanje.

Utorak, 21.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Otvoreni dani tehnološkog inkubatora u Puli. Održavaju se edukacije za poduzetnike. Međunarodni je dan osoba sa sindromom Down! Šarene čarape simbol su Dana, a tom se gestom pruža potpora svakodnevnoj borbi osoba s Down sindromom kako bi se uspješno integrirale u društvo. Sinoć u INK održana Premijera Štuorice od polnoći.

Ponedjeljak, 20.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije poručjuju - potpisivanje Memoranduma u CIMOSU je nezakonito! Župan Valter Flego rezimirao učinke svog manadata uoči zadnje županijske skupštine prije lokalnih izbora. U Istarskom narodnom kazalištu večeras premijera predstave "Štuorice od polnoći" Aleksandra Bančića. Sutra pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Nedjelja, 19.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Teška prometna nesreća na cesti Banjole-Premantura. U 81. godini života preminuo istarski književnik i bivši političar Ivan Pauletta. Počele su pripreme za predstojeću turističku sezonu. Na stadionu Aldo Drosina u Puli igra se utakmica između Istre 1961 i zagrebačkog Dinama.

Subota, 18.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

U Rovinju odlučili pokrenuti pripreme za preuređenje glavnoga trga. Hrvatske ceste ulažu značajna sredstva u istarsku cestovnu infrastrukturu. Projekt "Domaće od malih nogu" unatoč preprekama, valja realizirati. Sutra pretežno oblačno.

Petak, 17.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Sindikati zadovoljni preuzimanjem Cimosa - no što je s otpušnjem radnika? Hoće li se problemi s Agrokorom odraziti i na istarsko gospodarstvo? U Puli obilježena 50. obljetnica "Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika". Sedam godina rada Humanitarne udruge "Naš san njihov osmjeh". Vrijeme sutra, promjenjivo uz mogućnost slabe kiše.

Četvrtak, 16.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Talijanski investitor fond Paladio Finanziara ulazi u Cimos a iz tvrtke odlazi oko tisuću radnika. U Marčani zasad zaustavljena eksploatacija kamena. Počinju Dani otvorenih vrata Politehnike. Sutra pretežno sunčano.

Srijeda, 15.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Talijani ponovno u pregovorima za kupnju Cimosa.Danas održan prvi krug razgovora sa sindikatima. Pregovori se nastavljaju sutra . Uz svjetski dan prava potošača govorimo o deset godina djelovanja pulskoga Savjetovališta. Predtavnici HBOR-a podučavaju poduzetnike o kreditiranju. Boris Demark SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pazina. Labinjani kao i šira javnost ogorčeni zbog puštanja na slobodu huligana koji su napali njihove rukometaše. Vrijeme sutra pretežno sunčano i toplo.

Utorak, 14.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Izabran izvođač za gradnju pulskog bazena! Slovenska tvrtka bazen će graditi za nešto više od 66 milijuna kuna s PDV-om. Radovi počinju u travnju. Infodan u IDA-i. Iz europskih strukturnih i investicijskih fondova Hrvatska izvukla tek četiri posto ponuđenih sredstava! Istra najuspješnija. Sutra kreće natječaj za hrvatske filmove u Areni!

Ponedjeljak, 13.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Prvašići pulske osnovne škole "Centar" nastavu prate isključivo na iPadu. Silvano Hrelja iz HSU-a i SDP-ovac Danijel Ferić kandidati za zamjenike gradonačelnika Pule. Sutra će biti pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Nedjelja, 12.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Subota, 11.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Otkupljeno je više od 90 posto zemljišta uz prometnicu od Pazina do tunela Učka. Gradnja dionice ipsilona od Rogovića do tunela Učka mogla bi početi u rujnu. Sveti Petar u Šumi u znaku je domaćih kobasica. U Krasici su se na Oleum Olivarumu okupili maslinari. Još danas i sutra otvorena je aukcija humanitarne udruge "Pokloni mi budućnost" kojom se prikuplja novac za marende školarcima slabijeg imovinskog stanja. Sutra pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku

Petak, 10.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Pulska Zračna luka dobila novu uzletno-sletnu stazu. Istra lider po razvoju gospodarstva, turizma i povlaćenju europskog novca, rečeno na edukacijama "Poslovni uzlet grada Pule". U Poreču predstavljena HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu. Zlatko Vidačković novi umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala. Vrijeme će i sutra biti sunčano.

Četvrtak, 09.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Umag - prvi grad u Hrvatskoj s besplatnim vrtićima! Istarski maslinari briljiraju! I u ovogodišnjem izdanju Flos Olei-a - istaknutog svjetskog vodiča za ekstra djevičanska maslinova ulja među 500 uvrštenih ulja čak 60 je istarskih. Poreč se intenzivno priprema za sezonu. Sutra pretežno sunčano.

Srijeda, 08.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Međunarodni je Dan žena. U Istri se obilježava nizom prigodnih kulturnih manifestacija. Dok su prema statitičkim podacima žene u Hrvatskoj sve obrazovanije i dugovječnije, ženske aktivistice upozoravaju na teške socijalno-ekonomske uvjete u kojima žive žene svih dobi. Osobito starije od 50 godina. U Istri je oko osam tisuća poduzetnica. No ukupno gledano, još uvijek je malo žena u poduzetničkim vodama.Tek je svaka četvrta osoba u poduzništvu - žena. Otvoreni obnovljeni prostori ginekologije na Verudi. Završena obnova uzletno sletne staze pulske zračne luke.

Utorak, 07.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Uoči Dana žena upozorenje: još uvijek prisutan društveni, politički i ekonsomski jaz između žena i muškaraca. Ipak, žene u dobrome omjeru, sudjeluju u vođenju i upravljanju najrazvijenije hrvatske županije. Slovenci, čini se, ne odustaju od terana! Maslinari i pčelari bez spora! Prema Fininom izvješću, Poreč u top pet najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj!

Ponedjeljak, 06.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Uoči lokalnih izbora sve je življe na istarskoj političkoj sceni, tri najjače stranke već su istaknule kandidate za mjesto župana. U Poreču su podijeljeni prvi certifikati objektima specijaliziranim za prihvat turista biciklista. U Kovačima gdje je noćas plinom raznesen bankomat dovršen je očevid i utvrđena šteta od više stotina kuna.Policija moli građane za pomoć. Sutra će biti promjenjivo oblačno vrijeme s burom.

Nedjelja, 05.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Na Labinštini su sva zbivanja, kultrna i sportska, u znaku obilježavanja 96. godišnjice ustanka labinskih rudara. Nedavna međunarodna konferencija zdravstvenog turizma u Rovinju okončana je s optimističnim pogledom u budućnost i zaključkom kako su Hrvatskoj i Istri široko otvorena vrata te najbrže rastuće industrije na svijetu.

Subota, 04.03.2017 15:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Brojni umirovljenici ovih dana ostali bez mirovina zbog malih dugova Hrvatskoj poštanskoj banci. Matica umirovljenika zatražila pomoć Vlade a na problem ukazuje i u Sindikat umirovljenika Hrvatske.Rovinjski dom za stare i nemoćne "Domeniko Pergolis" jedan je od rijetkih domova u zemlji u kojem se povećavaju smještajni kapaciteti.Započela je dogradnja doma. Istarski poljoprivrednici u javnoj raspravi raspravu o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu . Vrijeme i dalje oblačno i vjetrovito, povremeno s kišom.

Petak, 03.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

U Zagrebu konferencija o stupnju decentralizacije hrvatskih županija, županijama treba veća sloboda odlučivanja, kaže istarski župan. Zahuktala se rezidba maslina u Istri! Najbolji matematičari Istarske županije dolaze iz pulske Gimnazije!

Četvrtak, 02.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Monika Udovičić iz Svetog Petra u Šumi HDZ-ova kandidatkinja za županicu Istarske županije. U Puli boravi veleposlanik Španjolske u Republici Hrvatskoj Eduard Aznar. 96. je obljetnica Labinske republike. Sutra pretežno sunčano.

Srijeda, 01.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Hrvatska je, osobito zbog radnih mjesta, zainteresirana za uspješno rješavanje budućnosti Cimosa. Nakon jučerašnjih izjava predstavnika slovenske vlade kako će sami restrukturirati tvrtku, prilike komentira ekonomist Lenko Uravić. Brodogradilište 3. maj koje posluje u sklopu Uljanik grupe lani zabilježio rast prihoda. Dobre poslovne rezultate predstavila danas i uprava Holcima. Slovenci se ne mire s odlukom europske komisije da istarski vinari mogu koristiti naziv teran

Utorak, 28.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Nakon odustajanja talijanskog investitora od kupnje, Slovenci traže alternativno rješenje za spas CIMOS-a! 500 sudionika iz 40 zemalja na najvećem eurospkom skupu o zdravstvenom turizmu u Rovinju. Preksutra prva klapa Bulajićeva filma ''Bijeg do mora'', mjesto snimanja:Rovinj.

Ponedjeljak, 27.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Tijekom tjedna očekuje se dogovor oko Cimosa. Istarskim LAG-ovima dodijeljeno je više od 35 milijuna kuna za natječaje iz Programa ruralnog razvoja. Sutra prijepodne pretežno oblačno vrijeme, a zatim djelomice sunčano.

Subota, 25.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Istarski vinari smiju koristiti ime teran - odlučila Europska komisija. Buking za sezonu u Istri s njemačkog tržišta izvrstan. Puljani uživali u festivalu čvaraka - Ucvirkenfestu, a Pazinjani u Danima meda. U Mediteranskom plesnom centru u Savičenti večeras predstava Napopriko po Savičenštini. Vrijeme sutra; sunčano uz slabu buru.

Petak, 24.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Istri obišao gradilišta državnih cesta, na području Rovinja i Poreča. U porečki Dom za starije stigli strani volonteri. U Pazinu otvoreni 12. Dani meda. Bogat kulturni petak u Istri. Vrijeme sutra; razvedravanje uz jaku buru.

Četvrtak, 23.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

U naselju Pekasi svečano otvoren Vodovodni ogranak Zamaski dol. Cijela je Pazinština priključena na vodoopskrbni sustav. Donesena odluka o osnivanja istarske proizvođačke organizacije u maslinarskom sektoru. Sutra bez veće promjene vremena.

Srijeda, 22.02.2017 15:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Na jednom od najvećih turističkih sajmova, onom Munchenu, iskazano veliko zanimanje Bavaraca za ljetovanje u Hrvatskoj. U Poreču otvoren 32 međunarodni sajam turističke opreme, hrane i pića, Promohotel. Pulski školarci trčali revijalnu utrku u povodu obilježavanja Dana ružičastih majica i borbe protiv vršnjačkog nasilja.U Talijanskoj uniji u Puli negoduju zbog kašnjenja dotacija iz Italije . U Pazinu se uspješno provode male komunalne akcije odabrane prema prijedlogu građana u tamošnjim Mjesnim odborima. -

Utorak, 21.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Je li upitna sudbina 1100 radnika CIMOS-a jer se pojavila vijest da je talijanski investitor odustao od kupnje? Porečki HDZ proziva tamošnji IDS za klijentelizam i nepotizam! Turistički vodiči u borbi za svoja prava odnosno ravnopravnost s vodičima iz Europske unije.

Ponedjeljak, 20.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Ubuduće naknade za stalne sezonce u turizmu bit će tri puta manje nego do sada. Ratomir Ivičić više nije direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Istarske modne dizajnerice predstavljaju se na prestižnom londonskom Tjednu mode. Sutra djelomice sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku.

Nedjelja, 19.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

U organizaciji Hrvatske donorske mreže u Premanturi održana humanitarna utrka, s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti doniranja organa. U Brtonigli još danas traje festival čokolade i vina. Govorimo o Centru za razvoj karijera i prijedlogu novog sustava za nadziranja na moru, takozvanog e-nautičara, čije uvođenje predlaže Nezavisni sindikat carinika Hrvatske.

Subota, 18.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Izgradnjom terminala za ukapljeni plin na Krku Hrvatska bi mogla postati energetsko čvorište. Štrajka u Dječjem vrtiću Sunce u Fažani neće biti. Karnevali diljem Hrvatske - velika dječja povorka u Rijeci, maškare se veselile i u Puli.

Petak, 17.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Istarski ugostitelji zabrinuti - hoće li osigurati radnu snagu do sezone. U županijskom Zavodu za javno zdravstvo predstavljeno Savjetovalište za prehranu. Pulska Strukovna škola domaćin međužupanijskog natjecanja frizera. U Pazinu počeli Dani mednih delicija središnje Istre. Vrijeme sutra promjenjivo uz buru.

Četvrtak, 16.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

U primjeni nov način prijave isplovljavanja i uplovljavanja ribarskih brodova u naše luke, bez papirologije, putem aplikacije elektronski očevidnik. U rovinjsku bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju „Doktor Martin Horvat" ulaže se dva milijuna kuna. Počela obnova gradske plaže u Poreču. Sutra naoblačenje i kiša.

Srijeda, 15.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Na graničnom prijelazu Rakitovec počela zamjena žilet žice panel ogradom. Istra godišnje proizvede dvostruko više električne energije od svojih potreba no poskupljenje struje ne može se izbjeći, ocjenjuju stručnjaci. U pulskoj bolnici punom parom pripremaju stotinjak javnih natječaja za opremu nove Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije. U Istri nedostaje kvalificiranih sezonaca, više nego ikad nude im se razne pogodnosti. Vrijeme sutra - pretežno vedro i sunčano.

Utorak, 14.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Istarski demokratski sabor obijležio 27 godina od osnutka stranke. Na Valentinovo IDS-ovci dijelili slatkiše građanima! Predstavljen je Regionalni program za mlade Istarske županije vrijedan 110 tisuća kuna. I za kraj, Dan je Svetog Valentina, popularno prozvan Dan zaljubljenih - tradicija ili konzumerizam?

Ponedjeljak, 13.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Ministar turizma Gari Capelli prvi put u posjetu Istri, obišao Labinštinu. Istarski ORAH u Puli predstavio svoje članove za nadolazeće izbore. Blagdan svete Foške obilježava se diljem Istre. Sutra pretežno vedro i sunčano.

Nedjelja, 12.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Turistička infrastruktura u Istri sve je jača, paralelno s time i gastronomska ponuda. Projekt istraživačkog tima porečkog Instituta pod nazivom "Vodeni ekstrakt koprive - mit ili stvarnost" doveo do zaključka kako je sve manje koprive u Istri. Sutra umjereno do pretežno oblačno.

Subota, 11.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Nakon 12 godina Udruga cerebralne paralize Istarske županije u novom prostoru. Marčanci potpisuju peticiju protiv lokacije novoga vrtića i protiv kamenoloma. Svjetski je dan bolesnika. Održana 1. pulska Balinjerada. Sutra malo više sunca u odnosu na danas.

Petak, 10.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Upitno hoće li se poštovati uvjet očuvanja radnih mjesta u Cimosu. U Vodnjanu počinje gradnja novog zdravstvenog centra vrijedna 5 milijuna kuna. Cetinski oslobođeni optužbe za zlouporabu položaja i ovlasti. Nagrađen festival Visualia, Vrijeme sutra; djelomočno sunčano, uz slabu buru.

Četvrtak, 09.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu "Pinna Nobilis" dodijeljena europska sredstva iz fonda za pomorstvo i ribarstvo. Doznajemo i kako teku radovi u novoj pulskoj bolnici. A središnja Istra aktivno se sprema za sezonu. Sutra promjenljivo oblačno vrijeme.

Srijeda, 08.02.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Trideset i osam milijuna kuna odobreno općoj bolnici u Puli za opremanje Dnevne bolnice. Zaposlenima u dječjem vrtiću u Fažani plaće mogu rasti ali uz uvjet da se smanje otpremnine i jubilarne nagrade. Poručila je to načelnica općine Fažane Ada Damjanac uoči sutrašnjeg sastanka s predstavnicima sindikata i miriteljem. U emisiji poslušajte i o jedinstvenom primjeru Puljanke koja namjerava zapošljavati samo one koji najteže nalaze posao, osobe s invaliditeom .Vrijeme, ponovno naoblačenje, sutra moguća slaba kiša.

Utorak, 07.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Ponedjeljak, 06.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Tete u fažanskom vrtiću Sunce najavljuju štrajk, plaće im nisu rasle gotovo desetljeće! Pazin dobio novo sjedište turističke zajednice Središnje Istre! Sutra prijepodne pretežno oblačno vrijeme s oborinama. Nakon toga razvedravanje!

Nedjelja, 05.02.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Sljedeća emitiranja

Utorak, 28.03.2017. 16:00 - 16:15

Srijeda, 29.03.2017. 00:02 - 00:17

Srijeda, 29.03.2017. 16:00 - 16:15

Poslušajte

Županijski Dnevnik Radio Pule
Ponedjeljak, 27.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule
Subota, 25.03.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule
Petak, 24.03.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule
Četvrtak, 23.03.2017 16:00