Županijski dnevnik Radio Pule

Županijski dnevnik Radio Pule

Glavna informativna emisija HRT-a Radio Pule svaki dan u 16 sati donosi vijesti i aktualnosti iz Istarske županije. Županijski dnevnik sadržava i pregled kulturnih i sportskih zbivanja te podatke o vremenu.

Posljednje emisije

Srijeda, 16.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Prerana zrioba i berba grožđa može dati plod s visokim kiselinama, što bi ovu godinu moglo učiniti vrlo zahtjevnom u proizvodnji vina. Crveni križ poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi da se zbog manjka krvnih grupa 0 i A odazovu akciji darivanja – sutra na Transfuziji Opće bolnice Pula od 9 do 17 sati. Sutra pretežno sunčano.

Utorak, 15.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Blagdan Velike Gospe obilježava se diljem zemlje. Dupini nanose velike štete mrežama i ulovu ribara. Vižinada zamirisala po kolačima. Sutra pretežno sunčano.

Ponedjeljak, 14.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Unatoč tome što će mnogi profitirati od sezone, činjenica je da usluga, barem ovih dana u samoj špici, ne može biti na vrhuncu. Prije svega nedostaju kuhari i konobari, pa vlasnici ugostiteljskih objekata zahtijevaju da se za sljedeću sezonu povećaju kvote za uvoz radne snage. Općina Marčana se i dalje bori s bespravnom nelegalnom gradnjom. I to onom turističkom. Sutra pretežno sunčano.

Nedjelja, 13.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Subota, 12.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Početak je produljenog vikenda, koji će završiti u utorak s blagdanom Velike Gospe. Mnogi su krenuli na put pa su se već jutros stvarale kolone na cestama prema moru. "Budi mlad, budi glasan" geslo je Međunarodnog dana mladih. Sutra pretežno sunčano.

Petak, 11.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Više od 20 godina prijateljstva Kine i Hrvatske slavi se večeras spektaklom u pulskoj Areni. I u Vrsaru turistički rekordi - taj se grad sve više okreće gastronomiji.U središtu Barbana - Večer barbaskog pjenušca, kao uvodu u Trku na prstenac. Uoči sutrašnje premijere, večeras pretpremijerno na Malom Brijunu "Doručak šampiona". Vrijeme sutra, promjenjivo uz kišu, pljuskove i grmljavinu.

Četvrtak, 10.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Ipak izmijenjen Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima! U tijeku akcija ''Sigurna plovidba'' u svim lučkim kapetanijama! Rekordni rezultati sezone i u POreču, Brijuni sve posjećeniji

Srijeda, 09.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Rijeka i dalje podrhtava. Mogućnosti proizvodnje aromatičnog i ljekovitog bilja u Istri su velike – ali treba povećati površine pod nasadima i brendirati proizvode. Sutra pretežno sunčano.

Utorak, 08.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Put do zvjezdica kroz još veća ulaganja u istarski turizam. Pulska Zračna luka ruši rekorde. 124 tisuće građana protiv poreza na nekretnine – ministar pojašnjava: nije riječ o novom porezu. Sutra sunčano.

Ponedjeljak, 07.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Zbrajaju se štete od sinoćnjeg nevremena koje je najsnažnije zahvatilo zapadni i središnji dio Poluotoka. U turističkoj ponudi nekad nezaobilazne amimatore danas imaju samo veće hotelske kuće. Sutra se otvara drugi kolnik novoizgrađene pulske obilaznice. Sutra sunčano i toplo vrijeme.

Nedjelja, 06.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Rekordan broj gostiju na kopnu i moru, toplinski val, povećan broj timova Zavoda za hitnu medicinu istarske županije, štete od divljači, srednjovjekovni festival, P.S. Pula - sažetak je tema koje donosi Županijski dnevnik ove nedjelje.

Subota, 05.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Mirno, dostojanstveno, skromno -protekao peti tradicionalni pulski mimohod istarskih branitelja. Prvog kolovoškog vikenda - na našim prometnicama ponovno gužve - kolone i čekanja na istarskim graničnim prijelazima. Rovinj i ove sezone turistički rekorder, a sve bolje rezultate bilježe i Buje. Vrijeme i sutra sunčano i toplo, navečer stiže osvježenje.

Petak, 04.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

U Uljaniku porinuta samopodizna platforma s vlastitim pogonom - jedna od najzahtjevnijih gradnji brodogradilišta. Labin ustraje u projektu odvodnje. Nova dionica pulske obilaznice od Šišanske do Medulinske ceste u utorak se otvara za promet. U Svetvinčentu počinje trodnevni Srednjovjekovni festival. Vrijeme i sutra vrlo vruće.

Četvrtak, 03.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Vrhunac toplinskog vala- opasnost i za ljude i za poljoprivredu. Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije upozorio je na nepoštovanje Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada dječjih vrtića u Puli. Muke po čvorcima na pulskoj tržnici- izmeti i smrad tjeraju kupce! Veliki Tom Jones sinoć zapalio Arenu!

Srijeda, 02.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Entuzijazam kod uzgajivača istarskoga goveda na izmaku - a pridoda li se tome i problem sa zemljištem za ispašu kojeg u Istri nema - boškarinu se crno piše. Dječji ljetni sportski kamp i ovoga ljeta pun aktivnosti na Fratarskom otoku. Sutra pretežno sunčano.

Utorak, 01.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Brzobrodskom dužobalnom linijom Pula - Zadar samo u prvoj polovici srpnja prevezeno više od 9 tisuća putnika! Poljoprivrednici južne Istre u problemima zbog čvoraka. Sutra sunčano i vrlo vruće.

Ponedjeljak, 31.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Iza nas je još jedan rekordni turistički vikend! Grad Dubrovnik - top je destinacija, a Istra je na vrhu kao regija. Stožer civilne zaštite poziva i savjetuje građane i goste da se zaštite od visokih temperatura. Sutra vruće i sparno.

Nedjelja, 30.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Subota, 29.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

U Istri još jedan udarni turistički vikend, gotovo svi kapaciteti su popunjeni. Na graničnim prijelazima u Istri promet je gust. Na ulaz i izlaz iz zemlje čeka se između dvadeset minuta i sat vremena. Dodjelom nagrada završava 20. Motovunski filmski festival.

Petak, 28.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Rekordne turističke brojke! U Istri prvi put u povijesti na kraju srpnja više od 300 tisuća gostiju, Središnja Istra dobila 75 milijuna kuna za razvojne turističke projekte. Pulsko gradsko vijeće sinoć o poslovanju - gradskih poduzeća i ustanova. Najbolje organski uzgojeno ekstra djevičansko maslinovo ulje dolazi iz Vodnjana. Vrijeme sutra - sunčano i toplo.

Četvrtak, 27.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Srijeda, 26.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Počelo tzv. drugo programsko razdoblje i potpisan ugovor za nove radove u sklopu EU projekta "Odvodnja Poreč" Europski novac stiže i za izgradnju vodovoda u Ližnjanu. Otvoren 20.Motuvun film festival. Vrijeme i dalje nestabilno, Na području Plomina pala velika tuča velike oraha, ceste čiste ralice.

Utorak, 25.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Arheološki muzej Istre europskim novcem planira prilagoditi sadržaje i osobama s invaliditetom. A koliko su osobe s invaliditetom zadovoljne rovinjskom plažom za ortopediju i rehabilitaciju Dr. Martin Horvat? Meteorolozi za sutra ponovno najavljuju kišu.

Ponedjeljak, 24.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Naoblačenje uobičajeno uz prometni kolaps - pred gradovima i do deset kilometarske kolone. Krava Roža Antona Rabara iz Kanfanara šampionka Izložbe rasplodnih grla istarskog goveda u Višnjanu. Sutra pretežno oblačno.

Nedjelja, 23.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

U Istru je od petka ušlo 210 tisuća gostiju, u pulskoj zračnoj luci za 40 posto više putnika nego istog vikenda lani. U Umagu zadnjih deset dana ostvareno 100 tisuća noćenja, brojni gosti koji su pridonijeli tim izvrsnim turističkim rezultatitima bit će i večeras u gledalištu završnice ATP turnira. Ovogodišnjim izdanjem pulskog filmskog festivala dominirali debitanti. Sutra pretežito sunčano vrijeme, krajem dana i u noći kiša i pljuskovi.

Subota, 22.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

U pulskom brodogradilištu Tehnomont uspješno obavljeno bočno porinuće broda. Mjesec dana nakon deložacije, obitelj Milanović iz Brkača vratila se u svoj dom. Sa svih strana Istre stižu vijesti uz podatke o novim turističkim rekordima i izvrsnom tijeku sezone. Dodjelom nagrada večeras završava ovogodišnji pulski filmski festival. Najbolji film je "Kratki izlet" Igora Bezinovića.

Petak, 21.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Ugašen požar u tvornici kamene vune Rockwol u Pićnu. Turistička sezona u Istri izvrsna - rastu i dolasci i noćenja. U Puli otvoren De Villeov uspon - prvo uređen uspon prema Kaštelu. U Areni premijera filma "Agape" Branka Schmita. Vrijeme će i sutra biti pretežno sunčano i sparno.

Četvrtak, 20.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Požari u Dalmaciji lokalizirani, za uništena poljoprivredna zemljišta slijede odštete! Iz Istarske županije- nakon trideset godina čekanja, brojnih najava, konačno krenula gradnja gradskog bazena u Puli. Kultura- u Svetvinčentu počinje 18. MeđunarodnI festival plesa i neverbalnog kazališta

Srijeda, 19.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Smiruju se požari na splitskom području, ostaju zabrinutost i sumnje u uzroke. Istra će u sljedeće tri godine navodnjavati još 500 ha poljprivrednih površina, danas u Poreču potpisani ugovori o financiranju sustava za navodnjavanje. Delegirani akt Europske komisije o teranu od danas vrijedi i istarski vinari slobodno mogu koristiti naziv teran. SDP i HDZ zajedno vode Umag, kažu, u najboljem interesu građana. Vrijeme i sutra vruće ali poslijepodne uz više oblaka.

Ponedjeljak, 17.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Zbog duga veledrogerijama bolnicama prijeti blokada, pulska Opća bolnica nije među najvećim dužnicima. Uz gašenje požara u Batvačima kod Peroja, pulski su vatrogasci ovog vikenda intervenirali još 13 puta. U istarskom akvatoriju zabilježena je nova invazivna vrsta slična meduzi. Podijeljene prve nagrade na Pulskom filmskom festivalu. Sutra pretežno vedro i sunčano vrijeme.

Nedjelja, 16.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Subota, 15.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Petak, 14.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Nova pulska bolnica bit će gotova najkasnije do kraja iduće godine. U Poreču otvoren objekt za preradu ribe. Na Fratarskom otoku večeras skup pod nazivom " Javno je dobro". U Društvenom centru Karlo Rojc međunarodna konferencija "Porijeko prostora". Vrijeme će sutra biti pretežno sunčano , uz jaku buru.

Četvrtak, 13.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Slovenske novine o jučerašnjem bilateralnom razgovoru dvojice premijera o arbitraži - bi oje to ''razgovor gluhih ''. Rekordna sezona u pulskoj Zračnoj luci. Agencija za plaćanja u poljoprivredi odobrila je za 12 istarskih projekata vrijednih gotovo 65 milijuna kuna

Srijeda, 12.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Ponedjeljak, 10.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Središnja Istra bilježi čak 40 posto više noćenja nego lani. Ni u jeku turističke sezone ne prestaje gradnja nove osnovne škole u Poreču. Pulska gradska knjižnica i čitaonica na Fratarskom otoku otvorila ljetnu knjižnicu. Sutra pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, temperatura do 34 stupnja.

Nedjelja, 09.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

U sinoćnjem neverinu nasukala se plovila u Rovinju i Poreču. Zahvaljujući vatrogascima i posada i plovila na sigurnom. Uspješna predsezona, izvrstan tijek sezone i optimizam glede podsezone -najkraći opis aktualnih turističkih prilika u Istri. Za naš radio govore policijski službenici iz Austrije, Njemačke, Poljske, Italije, Slovenije i Srbije koji su i ove godine stigli u ispomoć svojim kolegama na hrvatskoj obali. Večeras je u Fažani fešta od kužine a u Brtonigli žetvena svečanost - obje u slavu bogate istarske tradicije.

Subota, 08.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Subota u znaku gužvi i čekanja - samo u prvom tjednu srpnja turistički dolasci bolji za čak, 17 posto u odnosu na lani. U Cerovlju značajna ulaganja u kvalitetu života mještana. U Labinu počela Labin Art Republika. Žminj večaras domaćin 23. susreta Armonike zat Kaštela. Vrijeme će i sutra biti iznadprosječno toplo.

Petak, 07.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Istarska županija među tri najtransparentnije u Hrvatskoj. Proširenje pulske obilaznice gotovo na jesen. Špica turističke sezone donosi prihode, ali i probleme - stanovnici Rapca teško se navikavaju na nove luksuzne objekte. I istarski stručnjaci upozoravaju na zaštitu od toplinskog vala. Vrijeme će i sutra biti vruće.

Četvrtak, 06.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Pucnjava u Poreču – jedna osoba ozlijeđena. Poreč danas posjetila inspekcija ministarstva kulture. U Istri od početka godine do danas ostvareno gotovo 8 milijuna noćenja ili 23 posto više nego lani. Sutra pretežno vedro.

Utorak, 04.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Novi Zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave umjesto poticaja, najuspješnijima će biti kamen spoticanja, smatraju predstavnici naše županije. Objavljen javni poziv za potpore poduzetništvu u Istarskoj županiji. Sutra pretežno sunčano.

Ponedjeljak, 03.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Najpoznatiji stanovnik uz slovensku granicu Joško Joras optužuje Sloveniju da je zbog materijalnog interesa izdala svoje državljane Večeras se na pulskoj Verudi otvara obnovljeni Trg kralja Tomislava. Pula ostvaruje turističke rekorde. U Glasu Istre otkaz još jednom sindikalnom povjereniku. Inozemni policajci i ovog ljeta pomažu svojim hrvatskim kolegama. Sutra pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Nedjelja, 02.07.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

U Savudrijskoj vali danas mirno. Sinoć počeo 23.PUF a u pulskoj Areni večeras - rasprodani koncert svjetski popularnih 2Cellos. Vrijeme sutra: ujutro vedro, poslijepodne moguća kiša.

Subota, 01.07.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Pula je od danas zračno povezana s Londonom. Sezonska linija traje do 30. rujna. Lipanj je u Istri donio 4 milijuna noćenja, milijun više nego lani u istom razdoblju. Počinju i ljetne gužve na graničnim prijelazima. Na Kaštelu se za ulaz u zemlju danas čekalo do 45 minuta. No, na početku Dnevnika "uživo" smo u Savudriji.

Petak, 30.06.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

U Savudrijskoj vali mirno. Program „Poslovni uzlet" danas u Labinu, koji se trenutačno može pohvaliti s jednom od najnižih stopa nezaposlenosti u zemlji. Sutra promjenjivo oblačno.

Četvrtak, 29.06.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Haški je sud donio arbitražnu odluku o spornim točkama razgraničenja između Hrvatske i Slovenije - Sloveniji dvije trećine Savudrijske vale. Istarski ribari tvrde - konačnu odluku arbitraže prihvatit će u miru. Ove subote na autocestama poskupljuje cestarina.

Srijeda, 28.06.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule

Premda se Hrvatska još prije dvije godine povukla iz Sporazuma o arbitraži, sutrašnja odluka suda o granici sa Slovenijom sa zanimanjem se očekuje, osobito u Savudriji. Od sutra nova kreditna linija Istarske županije za poduzetnike, obrtnike, zadruge i profitne organizacije. Danas potpisani ugovori s bankama. Veliko zanimanje za studij sestrinstva u Puli. Večeras u Areni borbe gladijatora. Vrijeme poslijepodne oblačno, ponegdje s kišom.

Utorak, 27.06.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Službeno počeo raditi šengenski informacijski sustav. U prometnoj zoni vozila za opskrbu u Puli smrtno stradala pješakinja. U Poreču počinje svjetski turnir odbojke na pijesku. Sutra naoblačenje.

Ponedjeljak, 26.06.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

U četvrtak odluka arbitražnog suda o granici, slovenski premijer Miro Cerar kaže Slovenija će biti spremna učiniti ono što je potrebno na svim razinama. Međunarodni je dan protiv zlouporabe opojnih droga. Sutra pretežno oblačno.

Nedjelja, 25.06.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule

Hrvatska slavi Dan državnosti. Nakon produljenog vikenda očekuju se gužve na našim prometnicama. Muslimani diljem svijeta slave Ramazanski bajram. U Puli poslijepodne počinje 7-mo izdanje Bloomsdaya Croatia festivala.

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 17.08.2017. 16:00 - 16:15

Petak, 18.08.2017. 00:02 - 00:17

Petak, 18.08.2017. 16:00 - 16:15

Poslušajte

Županijski Dnevnik Radio Pule
Srijeda, 16.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule
Utorak, 15.08.2017 16:00

Županijski dnevnik Radio Pule
Ponedjeljak, 14.08.2017 16:00

Županijski Dnevnik Radio Pule
Nedjelja, 13.08.2017 16:00