Kultura

Supergrupa Volcan nastupila na Liburnia Jazz Festivalu 05.07.2015 13:00 — Kultura

Supergrupa Volcan nastupila na Liburnia Jazz Festivalu

15. Liburnia Jazz Festival, koji se ove godine održava pod motom "Najbolje od najboljeg jazza", druge je festivalske večeri, svoje posjetitelje na opatijskoj Ljetnoj pozornici počastio koncertom trenutno najtraženije jazz atrakcije, supergrupe Volcan.

Osnovan Međunarodni institut za Fiumanologiju 02.07.2015 13:51 — Kultura

Osnovan Međunarodni institut za Fiumanologiju

Nismo svjesni veličine grada u kojem živimo - rečeno je danas u Rijeci na predstavljanju novoosnovanog Međunarodnog instituta za Fiumanologiju. Registriran je kao Udruga i za sada okuplja tridesetak članova iz raznih zemalja Europe i Amerike.

HNK Zajc: Otkaz Nadi Matošević, sporazumno odlazi ravnatelj Baleta! 30.06.2015 13:16 — Kultura

HNK Zajc: Otkaz Nadi Matošević, sporazumno odlazi ravnatelj Baleta!

Nada Matošević Orešković, bivša intendantica riječkog HNK Ivana pl. Zajca dobila je izvanredni otkaz za obavljanje poslova šefa dirigenta i poslova iz svih aneksa njenog ugovora o radu. Ronald Savković, dosadašnji ravnatelj Baleta, iz kazališta odlazi zbog osobnih razloga.

Kanat pul Ronjgi - susret pjevačkih zborova PGŽ 28.06.2015 13:08 — Kultura

Kanat pul Ronjgi - susret pjevačkih zborova PGŽ

Na vanjskim prostorima Spomen doma Ronjgi večeras u 18.30 sati održati će se Smotra zborova Primorsko-goranske županije 'Kanat pul Ronjgi', posvećena 135. godišnjici rođenja Ivana Matetića Ronjgova.

Dinamično ljeto za riječke knjižničare: novi prostori 22.06.2015 10:13 — Kultura

Dinamično ljeto za riječke knjižničare: novi prostori

U Gradskoj knjižnici Rijeka je vruće. Ne samo zbog meteorologije nego i zbog toga što su nakon dugog niza mirnih godina ušli u period kad se mnogo toga mijenja. Dva nova knjižnična prostora i jedan novi bibliokombi su teme njihovih slatkih ljetnih briga.