Kultura

Iva Gobić: "Reklamni katalozi kao slikovnice za odrasle" 18.04.2014 18:07 — Kultura

Iva Gobić: "Reklamni katalozi kao slikovnice za odrasle"

Jedna od finalistica ovogodišnje T-HT nagrade - jedne od najrelevantnijih izložbi za hrvatsku suvremenu umjetnost - riječka je umjetnica Iva Gobić sa svojim radom "Home Library" kojeg čine knjige napravljene od uvezanih reklamnih letaka trgovačkih centara koje svakodnevno nalazimo u svojim portunima. A sve je, doznali smo, počelo na odlagalištu na Škurinjama... Pročitajte i poslušajte razgovor o neobičnome umjetničkom projektu!

S čim to ima veze ''(Bez) veze''? 18.04.2014 09:55 — Kultura

S čim to ima veze ''(Bez) veze''?

Počinje muzejska edukativna akcija ''(Bez) veze''. Do 28. svibnja 63 muzeja, galerija, knjižnica i centara za kulturu u Hrvatskoj organizira niz radionica, izložbi, predavanja, koncerata, predstava. Nositelj cijelog programa je Prirodoslovni muzej Rijeka.

Apoksiomen useljava u svoj lošinjski dom 16.04.2014 16:34 — Kultura

Apoksiomen useljava u svoj lošinjski dom

Do kraja ove godine u svoj će dom - Palaču Kvarner - muzej na lošinjskoj rivi, useliti će najvrjednija antička statua u našoj zemlji - Apoksiomen. Bit će to još jedan od preduvjeta za cjelogodišnji turizam na Lošinju.

Klović: rođen u Grižanama, umjetnik Svijeta 15.04.2014 13:51 — Kultura

Klović: rođen u Grižanama, umjetnik Svijeta

Memorijalni muzej ''Kuća Klović'' otvorila je danas u Grižanama ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. U rodnom mjestu svjetski poznatog „Michelangela minijature", slikara Jurja Julija Klovića možete razgledati stalni izložbeni postav. Riječ je o faksimilima Klovićevih radova jer se originali ipak nalaze u najpoznatijim muzejima svijeta.

Izlazak umjetnika iz muzeja: javni prostor je naš 08.04.2014 08:25 — Kultura

Izlazak umjetnika iz muzeja: javni prostor je naš

Riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti pripremio je drugu seriju umjetničkih intervencija u javnom prostoru ''Spajalica''. Program će se odvijati od 8. travnja do 31. svibnja u različitim oblicima.

Riječka povijesna baština bliža građanima 04.04.2014 18:01 — Kultura

Riječka povijesna baština bliža građanima

Predavanja o riječkim kulturnim spomenicima održavat će se u Vijećnici Grada Rijeke svakog drugog utorka. Ciklus "O baštini u vijećnici" trajat će do kraja godine, namijenjen je svim građanima i besplatan.

U Pomorski i povijesni muzej od sada i nedjeljom 03.04.2014 16:09 — Kultura

U Pomorski i povijesni muzej od sada i nedjeljom

„Muzej mora postati potreba svih građana", čulo se danas u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci na predstavljanju novih programa i novoga radnog vremena - a za obitelji s djecom nedjeljom će ulaz biti besplatan.

Predstavljanje monografije ''Zrinka i Jani'' 31.03.2014 11:02 — Kultura

Predstavljanje monografije ''Zrinka i Jani''

Monografija, točnije duografija "Zrinka i Jani" bit će predstavljena danas u 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Knjiga sagledava profesionalni i privatni život bračnog para Zrinke Kolak Fabijan i Ivana Fabijana, umjetnika čije djelovanje obilježava grad Rijeku tijekom četrdeset godina.