Kultura

Odlazak velikana: preminuo Arsen Dedić 17.08.2015 22:11 — Kultura

Odlazak velikana: preminuo Arsen Dedić

Veliki hrvatski skladatelj, književnik, prevoditelj, pjesnik i kantautor Arsen Dedić umro je u Zagrebu u 78. godini, doznaje se iz Kliničkoga bolničkog centra Zagreb.

Jelena Tondini: Titula EPK promijenila bi Rijeku 14.08.2015 16:29 — Kultura

Jelena Tondini: Titula EPK promijenila bi Rijeku

Kad bi Rijeka dobila titulu Europske prijestolnice kulture, promijenio bi se stav građana o kulturi, smatra riječka umjetnica Jelena Tondini. U našem programu govorila je i o svojem "ljetnom poslu" te mišljenju o današnjem HNK-u Ivana pl. Zajca.

Izložba "Iz trbuha diva": umjetnička kronika odnosa prema radu 11.08.2015 14:07 — Kultura

Izložba "Iz trbuha diva": umjetnička kronika odnosa prema radu

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u srijedu, 12. kolovoza, u 20 sati, bit će otvorena izložba "Iz trbuha diva" kojom su predstavljeni radovi tridesetak umjetnika iz Hrvatske i inozemstva. Njihove su teme veze umjetnosti i industrije kroz 20. stoljeće, u različitim formama: od slike i kipa, preko fotografija i instalacija do filma.

"Prema objektu" - izložba koja razbija iluzije (ako ih još imate) 08.08.2015 16:22 — Kultura

"Prema objektu" - izložba koja razbija iluzije (ako ih još imate)

Deset europskih umjetnika predstavlja svoje radove na izložbi „Prema objektu“, koju je riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti postavio u Malom salonu. Osim recentnih radova, može se vidjeti i dokumentacija o nekoliko ekscentričnih djela radikalne umjetnosti.

Tribina o ženama u ratu: ljekovito je govoriti o traumama 05.08.2015 23:50 — Kultura

Tribina o ženama u ratu: ljekovito je govoriti o traumama

U riječkom HNK Ivana pl. Zajca sinoć je održana tribina "Žene u ratu". Pet žena različitih nacionalnosti govorilo je o sjećanjima na ratne dane. Pred kazalištem, prosvjedi onih koji su performans smatrali provokacijom na Dan domovinske zahvalnosti.

Klapa Kastav predstavlja Hrvatsku u St. Petersburgu 02.08.2015 12:44 — Kultura

Klapa Kastav predstavlja Hrvatsku u St. Petersburgu

Muška klapa Kastav, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjeluje do 05. kolovoza na 13. Međunarodnom zborskom festivalu 'The Singing World' u okviru kojeg se ujedno održava i istoimeno 11. Međunarodno natjecanje zborova.

Otvoren 6. Solo Positivo Film Festival 02.08.2015 08:59 — Kultura

Otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

Filmom „Lady in Number Six: Music Saved My Life“, prošlogodišnjim dobitnikom Oscara, sinoć je na opatijskoj Ljetnoj pozornici otvoren Međunarodni festival glazbenih dokumentarnih filmova 6. Solo Positivo Film Festival, prvi u Opatiji.

Nikola Brozić: Omišalj mladima nudi sve potrebno 01.08.2015 11:53 — Kultura

Nikola Brozić: Omišalj mladima nudi sve potrebno

Na kaf'e nam je došao mladić iz Omišlja: profesor, član Općinskoga vijeća, zainteresiran za kulturu. Glavni povod za poziv je prvi festival ženskih klapa "Omišljanska rozeta" što će se u utorak navečer održati na Placi u Omišlju.