95 godina srednjoškolskog obrazovanja u Krku: velika škola za veliki otok

95 godina srednjoškolskog obrazovanja u Krku: velika škola za veliki otok 95 godina srednjoškolskog obrazovanja u Krku: velika škola za veliki otok
Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka
Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka
Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka
Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, sljednica Male realne gimnazije, pravo je duhovno izvorište bodulskoga kraja. Tisuće otočana su svjedoci odličnog posla obavljenog u prvih 95 godina te ustanove. Kako i dolikuje fešti, pjevalo se, glumilo, nagrađivalo, promoviran je i Ljetopis škole.

Tisuće otočana sjedile se u klupama škole koja je mijenjala imena: 1961. dobila je ime Čede Žica, a od 1991. nosi današnje - i svi su ti Boduli najbolji svjedoci odličnoga posla obavljenog u prvih 95 godina.

Od 12. listopada 1921. i nekadašnje Male realne gimanzije, prve u općinskoj zgradi na obali, do 12. listopada 2016. - 95 godina ostali smo više od škole, tvrdi ponosna ravnateljica Đurđica Cvitkušić. Danas je u školi 19 razrednih odjeljenja, pet programa. Najviše učenika je baš u gimnaziji, njih 121, a slijedi hotelsko-turistički tehničar, ekonomisti, kuhar i konobar. 

A da su više nego dobri, potvrdio je i dolazak svih vodećih ljudi krčke samouprave. Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić istaknuo je da je 95 godina kontinuiranog srednjoškolskog obrazovanja grada i otoka Krka lijepa obljetnica. Naglasio je da je škola uspješna, dobitnica priznanja na gradskim i županijskim natjecanjima, u njoj je dobra atmosfera, ima dobar suživot s gradom, umrežena je s cijelom lokalnom zajednicom. I to je pravi model za uspjeh, zaključio je Vasilić.

Do uspjeha ih vodi slogan "Ne želim budućnost koja će prekinuti veze s prošlošću". Na dar učenici i škola danas dobiše i kredu - vrlo zanimljivo! Ususret stotoj, čestitamo 95.! Poslušajte djelić slavljeničke atmosfere:

 

95 let srednje škole Krk, pripremio Josip Krmpotić

Komentari