ARS: Ako presele korisnike iz Doma Oštro, zgradu neka daju Kraljevici

ARS: Ako presele korisnike iz Doma Oštro, zgradu neka daju Kraljevici ARS: Ako presele korisnike iz Doma Oštro, zgradu neka daju Kraljevici
Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka

Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka

Prošla su tri mjeseca otkako je resorno Ministarstvo najavilo preseljenje djece i mladeži s tjelesnim i intelektualnim teškoćama iz Doma Kraljevica - Oštro u Centar za rehabilitaciju na riječke Brašćine, ali odluka još nije donesena, upozorava ARS.

U Autonomnoj regionalnoj stranci "sumnjaju" da se s odlukom odugovlači jer je netko "bacio oko" na tu vrlo vrijednu nekretninu uz more. Roditelji djece su ogorčeni zbog preseljenja, a predsjednik ARS-a Ivo Jelušić smatra da ako već dođe do toga, da zgradu Doma, što je vlasništvo Ministarstva, treba prepustiti Kraljevici na upravljanje.

Zgrada ima 1500 metara červornih okućnice i manje od četiri metra udaljena je od plaže i mora, govori Jelušić i dodaje da je vodstvo Ministrastva socijalne skrbi reklo da će pitanje razmotriti. "Jesmo li ga razmotrili ili nismo?! I ako kojim slučajem neki birokrat u nadležnom Ministarstvu u Zagrebu želi djecu preseliti, onda mi zahtijevamo da se taj objekt prepusti Gradu Kraljevici na upravljanje za neku društvenu svrhu koja nama treba", rekao je Ivo Jelušić. Poslušajte izjavu:

Jelušić: Jesmo li razmotrili pitanje, pripremila Biserka Belić

Komentari