Benčić povjerljivo - saznajte sve o obnovi i EPK 2020

Benčić povjerljivo - saznajte sve o obnovi i EPK 2020

Foto: Pixsell

Građani Rijeke imat će priliku razgledati bivši industrijski kompleks "Rikard Benčić" i doznati detalje o obnovi kompleksa u sklopu projekta Rijeka europska prijestolnica kulture 2020. Obilazak i razgovor s građanima bit će u četvrtak, 4. svibnja, od 17:30.

U obnovljene zgrade Benčića planiraju se preseliti Gradska knjižnica Rijeka, Muzej grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti te useliti Dječja kuća. Na pitanja građana odgovarat će riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktorica tvrtke Rijeka 2020 Emina Višnić, direktor komunikacija te tvrtke Vuk Ćosić, predstavnici riječkih ustanova u kulturi, arhitekti i projektanti obnove Benčića, umjetnici te pročelnik riječkoga gradskog odjela za kulturu Ivan Šarar.

"Prešli smo iz faze pisanja beskonačnih papira i čekanja u fazu realizacije. Uspjeli smo gotovo dvije trećine financija riješiti kroz europska sredstva, a da zapravo procjenjujemo da je građanima i dalje to sve jako apstraktno", govori Šarar o motivima da se organizira razgled i druženje s građanima.

Građani će u programu naslovljenom Benčić povjerljivo moći pitati ljučne ljude ovih projekata doslovno bilo što što ih zanima o Europskoj prijestolnici kulture i Benčiću, dodaje Šarar. Moći će saznati što će sve ondje uređivati i zašto to toliko čekamo. Obilazak i razgovor s građanima o projektu i obnovi bivšega industrijskog kompleksa Rikard Benčić bit će u četvrtak, 4. svibnja od 17:30.

Komentari