Dobra volja na sastanku u ministarstvu: pomoći Uljaniku i 3. maju

Dobra volja na sastanku u ministarstvu: pomoći Uljaniku i 3. maju

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević izjavio je nakon sastanka s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić kako je ministrica pokazala dobru volju da se riješe problemi brodogradilišta Uljanik i 3. maj u iduća dva do tri tjedna.

"Sastanak je bio oko problema Uljanika i 3. maja, problemi su locirani. Potpredsjednica Vlade iskazala je dobru volju, kao i Vlada, da se problem riješi već u iduća dva do tri tjedna s obzirom na trenutnu situaciju", rekao je Vedran Dragičević novinarima pred Banskim dvorima.

Sindikat će pomoći da se riješe poslovne teškoće Uljanik grupe, koja je preuzela i 3. maj, a očekuje da se to što brže učini kako bi Grupacija i ta brodogradilišta normalno profunkcionirali, poručio je Dragičević.

Upitan je li mu Martina Dalić konkretno naznačila što će učiniti, Dragičević je rekao kako: "postoji jedna mogućnost, a to je dokapitalizacija. Za sada ne znamo postoji li interes, ali očekujemo da će se kroz tri tjedna možda to doznati. A nakon dokapitalizacije treba ići s programima restrukturiranja, konsolidacije i ostalog", kazao je. 

Dalić je prošlog tjedna u Saboru, odgovarajući na zastupničko pitanje o problemima u poslovanju Uljanik grupe, rekla kako je brodogradilište Uljanik upozoreno da smanji dugove prema dobavljačima, dok je za 3. maj zatražena provedba proračunskog nadzora. Poslušajte:

Vedran Dragičević: za tri tjedna znat će se više, pripremila Maja Antonić Škarica

Komentari