Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača

Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc

"Seviljski brijač" za mlade (Foto: HNK Zajc)

"Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača" u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u subotu 25. ožujka, s početkom u 19:30 kada je na programu premijerna izvedba. Premijerni blok traje do 28. ožujka.

Nacionalni prvak i operni umjetnik svjetske karijere Giorgio Surian, u sklopu opernog studija "Drama u operi" HNK Ivana pl. Zajca, predstavlja jednu od najpopularnijih opera u novome ruhu, s naglaskom na komediji, ali i zadatkom da operu približi novoj, mladoj publici.

U komičnoj operi "Seviljski brijač" talijanskog skladatelja Gioachina Rossinija, u Surianovoj adaptaciji i režiji naglašene su komične situacije i zapleti na kojima počiva priča. Opera je adaptacijom i u smanjenoj formi zadržala sve ono po čemu je prepoznatljiva i zbog čega je postala najslavnijom komičnom operom svih vremena. Riječ je o razigranoj, duhovitoj i zabavnoj verziji opere za cijelu obitelj.

Uz Igora Vlajnića na klaviru, u ulozi duhovita i dovitljiva brijača Figara nastupit će Robert Kolar, a u ulozi Rosine Vanja Zelčić, s kojom će se u kasnijim izvedbama izmijenjivati Ilijana Korać. Ulogu grofa Almavive pjevat će mladi gost Josip Čajko, ulogu Bartola Dario Bercich, a ulogu Don Basilia Slavko Sekulić. U ulozi Časnika alternirat će Saša Matovina i Darko Matijašević dok će vojnici biti Nenad Vidaković i Savo Orobabić

Giorgio Surian osmislio je i scenografsko rješenje predstave, a svjetlo potpisuje Boris Blidar.

Komentari