Gorski kotar: ukinuti zimski uvjeti; zbog nesreće problemi na autocesti

Gorski kotar: ukinuti zimski uvjeti; zbog nesreće problemi na autocesti Gorski kotar: ukinuti zimski uvjeti; zbog nesreće problemi na autocesti
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Današnja prometna nesreća (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)

Na dijelu autoceste Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora dogodila se prometna nezgoda u kojoj je sudjelovala cisterna te se od 10 sati promet tim dijelom preusmjerava na staru prometnicu kroz Gorski kotar.

HAK: Zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka-Zagreb obustavljen je promet između čvora Delnice i Ravna Gora (38+500 km), u smjeru Zagreba. Promet se preusmjerava na DC3.

Zbog izvlačenja vozila koja su sudjelovala u nesreći, od 11 sati promet tom dionicom zatvoren je u oba smjera.

Do nezgode je došlo uslijed udarca jednog teretnog vozila u drugo, što je za posljedicu imalo curenje goriva iz rezervoara.

Jedna je osoba ozlijeđena u sudaru cisterne i šlepera, a prema prvim informacijama, nesreća se u 9:45 sati dogodila na autocesti u blizini prijelaza za divljač. 

Iz jednog od teretnjaka iscurila je manja količina goriva koje je odmah uklonjeno, a oko 11 sati započelo je izvlačenje vozila s autoceste, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske. Ozlijeđena osoba je radi pružanja liječničke pomoći prevezena u riječku bolnicu, a težina ozljeda zasad nije poznata.

Vozači od srijede, 15. studenoga do 15. travnja iduće godine, na svojim vozilima moraju imati zimsku opremu na zimskim dionicama javnih cesta, inače im slijedi kazna od 700 kuna. Zatekne li policajac vozilo koje se kreće cestom (na kojoj je kretanje te vrste vozila zabranjeno) bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, naredit će vozaču da prekine kretanje vozilom ili da nastavi kretanje na cesti na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da upotrijebi zimsku opremu. U suprotnom vozaču prijeti novčana kazna od 700 kuna. (Hina)

Nakon slabljenja snijega tijekom noći i prvi je dio prijepodneva u Gorskom kotaru protekao bez oborina, a rano ujutro na većini su cesta toga područja ukinuti zimski uvjeti. Cjelovitu normalizaciju prometa i dalje usporavaju olujni udari bure na autocesti Rijeka – Zagreb između Kikovice i Delnica koja je otvorena samo za osobna vozila.

Od čvora Delnice prema unutrašnjosti te starom cestom kroz Gorski kotar vozi se nesmetano.

Jutrošnje ukidanje zimskih uvjeta na većini goranskih prometnica te ponovna uspostava teretnog prometa kroz Gorski kotar je za posljedicu imala stvaranje kamionskih kolona ispred naplatnih kućica u Delnicama. Prometna situacija se na tom dijelu tijekom prijepodneva normalizirala. 

Jučerašnji, prvi nalet zime u Gorskom kotaru je na području Crnog Luga donio 17, u Delnicama 18, a na Pargu kod Čabra 26 centimetara snijega.  

Stanje u prometu pratite na internetskim stranicama Hrvatskog autokluba.

Poslušajte što o nesreći na autocesti kaže voditelj Tehničke jedinice autoceste Rijeka - Zagreb u Delnicama Valentin Crljenko:

Crljenko o nezgodi na autocesti, pripremio Nenad Lučić

Promet u Gorskom kotaru, pripremio Nenad Lučić

Komentari