Hrvatski dani sigurnosti u Opatiji: izgraditi pričuvu korak po korak

Hrvatski dani sigurnosti u Opatiji: izgraditi pričuvu korak po korak Hrvatski dani sigurnosti u Opatiji: izgraditi pričuvu korak po korak
Krstičeviću dodijeljena je Hrvatska velika nagrada sigurnosti 2017. (Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka) Krstičeviću dodijeljena je Hrvatska velika nagrada sigurnosti 2017. (Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka)
Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka
Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka
Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka

Sudionici konferenicje o sigurnosti mogu se upoznati s najnovijim nadzornim sustavima (Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka)

Trodnevna konferencija "Hrvatski dani sigurnosti" počela je u hotelu Milenij, u Opatiji, a uvodno izlaganje održao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Aktualna Vlada je prva koja je donijela strategiju sigurnosti, istaknuo je.

Kako bi sigurnost u prometu bila na većoj razini, u Opatiji je danas otvorena prva Free mobile zona čime se Grad Opatija pridružio kampanji "Dan bez mobitela u prometu". Ispred hotela Milenij, kod TIC-a, dostupna su dva mjesta za vozače koji će se moći zaustaviti kako bi obavili poziv ili poslali poruku koristeći besplatni gradski wireless internet.

Strategija sigurnosti donijeta je radi svih mogućih suvremenih ugroza i rizika: globalnog terorizma, cyber ugroze ili klimatskih promjena.

"Mi smo se tijekom ljeta suočili s požarima i poplavama, tako da smo procijenili, u odnosu na sve ove ugroze i rizike, da nam treba još sposobnih ljudi", naglasio je Krstičević.

"Što se tiče pričuve, nju ćemo polako, korak po korak ponovno izgraditi. Ove godine želimo uspostaviti jezgru pričuvnih brigada, to je nekih stotinjak ljudi, a onda ćemo graditi pričuvne snage koje su nam potrebne kao dodatna sposobnost za sve ugroze i rizike s kojima se možemo suočiti", rekao je ministar odgovarajući na novinarska pitanja.

Damiru Krstičeviću dodijeljena je Hrvatska velika nagrada sigurnosti 2017. u kategoriji osobnog doprinosa u razvoju domovinske sigurnosti.

Krstičević je obećao da zbog pričuve neće biti ugrožena radna mjesta, a zamjenik opatijskog gradonačelnika Emil Piskić tumači novinu namijenjenu vozačima, poslušajte izjave:

Krstičević: zbog pričuve neće biti ugrožena radna mjesta, pripremila Blanka Uzelac

Piskić: Free mobile zona Opatije, pripremila Blanka Uzelac

Komentari