"Jesen u Kostreni": kazališne predstave koje će vas nasmijati do suza

"Jesen u Kostreni": kazališne predstave koje će vas nasmijati do suza "Jesen u Kostreni": kazališne predstave koje će vas nasmijati do suza

Foto: Jesen u Kostreni / Facebook

U Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija od 19. rujna do 24. listopada održavat će se 16. "Jesen u Kostreni", manifestacija koju organiziraju Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni Svetoj Luciji.

"Jesen u Kostreni" jedna je od dugovječnijih kulturnih manifestacija u riječkom prstenu, koja svojom kvalitetom odolijeva vremenu i konkurenciji. Zahvaljujući potpori Općine Kostrena te potpori ostalih pokrovitelja i sponzora, publiku očekuju hit predstave uz povoljne cijene ulaznica", rekla je predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena Vesna Valenčić.

Ulaznice se prodaju putem sustava mojekarte.hr. Cijena ulaznica iznosi 50 kuna, odnosno 30 kuna za umirovljenike. Osim on-line kupnje, ulaznice se mogu kupiti i na nekoliko prodajnih mjesta u Rijeci i Kostreni; Dallas Records (Splitska ulica), Foto Revija (Užarska ulica), Caffe bar Nad Urom (Robna kuća Korzo), Komunalno društvo Kostrena (Sportska dvorana), a na dan održavanja predstave u holu Narodne čitaonice, jedan sat prije početka predstave. Sve predstave počinju u 20 sati.

Program "Jeseni u Kostreni" započet će duhovitom i dirljivom monodramom "Ćiro", Satiričkog kazališta Kerempuh, u kojoj Tarik Filipović utjelovljuje Miroslava Ćiru Blaževića i progovara o utjecaju nogometne euforije na svakodnevni život.

Iza nogometa slijedi "Kazališni sat" Gradskog kazališta mladih iz Splita, druga najdugovječnija predstava u Hrvatskoj s više od 500 izvedbi, koju publika u našem kraju još nije imala prilike vidjeti.

Prvog dana listopada publiku očekuje predstava "Pluća" Teatra EXIT, nastala prema hit drami suvremenog britanskog autora Duncana Macmillana.

"Zaboravi Hollywood" odlična je komedija čiji su glavni junaci glumac, profesor na kazališnoj akademiji i kazališni amater koji pokušava postati glumac.

Slijede dvije hit komedije - "5 ŽENA.COM" i "MUŠKARCI.HR", koje na duhovit način progovaraju o uvijek kompliciranim muško-ženskim odnosima iz dvije različite perspektive i publici garantiraju dvije večeri prepune smijeha i zabave. Jesen će zaključiti hit predstava Indexovog radio pozorišta "Kod Tita u raju", koja ruši rekorde gledanosti i publiku nasmijava do suza.

"Općina Kostrena s velikim zadovoljstvom podupire "Jesen u Kostreni", a njezinu kvalitetu najbolje potvrđuje sve brojnija publika. Posebno bih zahvalio članicama našeg Odbora na entuzijazmu, uloženom trudu i odlično odabranim predstavama", kazao je općinski načelnik Dražen Vranić.

Dodatne informacije o programima mogu se pronaći na internetskim stranicama Općine Kostrena i Turističke zajednice Općine Kostrena, te na Facebook stranici Jesen u Kostreni.

Komentari