Jimenez: Rijeka je velika i jaka momčad

Jimenez: Rijeka je velika i jaka momčad Jimenez: Rijeka je velika i jaka momčad
Momčad AEK-a na travnjaku Rujevice (Foto: Korado Vujnović / Radio Rijeka) Momčad AEK-a na travnjaku Rujevice (Foto: Korado Vujnović / Radio Rijeka)

Manuel Jimenez i Uroš Ćosić (Foto: Korado Vujnović / Radio Rijeka)

Rijeka je odigrala odličnu utakmicu u Pireju. I onu na Rujevici, a u Ligu prvaka nisu prošli zbog sitnih pogrešaka. To, skupa s ovom velikom pobjedom u prvenstvu, govori da ćemo sutra morati odigrati dobru utakmicu želimo li ostvariti dobar rezultat, rekao je Jimenez.

Momčad AEK-a doputovala je na Kvarner te predvečer odradila uobičajeni trening na Rujevici. Uoči izlaska na travnjak, pred brojne grčke i domaće novinare izašli su trener Manuel Jimenez i središnji branič Uroš Ćosić. Prvo pitanje grčkih kolega upućeno Jimenezu jasno je sugeriralo kako se, po njihovom sudu, sutra odlučuje o drugom mjestu u skupini. Prvo je, kažu, rezervirano za Milan.

Milan slovi kao favorit u našoj skupini, ali oni taj svoj status moraju dokazati na terenu. Svaka je utakmica važna, a ne samo ova sutrašnja. Na terenu ćemo vidjeti koje će ekipe izboriti iduću fazu natjecanja, rekao je Jimenez.

Prije samo 20-ak dana Rijeka je igrala u play offu Lige prvaka upravo protiv prvaka Grčke. Naravno, obje utakmice Jimenez je sa svojim suradnicima analizirao do detalja.

Rijeka je odigrala odličnu utakmicu u Pireju. I onu na Rujevici, a u Ligu prvaka nisu prošli zbog sitnih pogrešaka, kratak je u odgovorima bio Jimenez.

Grčke kolege zanimalo je hoće li za sutrašnju utakmicu biti spreman Portugalac Simoes, izuzetno važna karika u sredini terena u sustavu španjolskog trenera.

Nije u potpunosti spreman, pa ćemo nakon večerašnjeg treninga i konzultacija s liječničkom službom donijeti odluku o njegovom nastupu. Ali ne ovisi momčad o jednom igraču i zbog toga ne treba mijenjati sustav igre. Više vjerujem u momčad nego u sustav, rekao je Jimenez, kojeg pretjerano ne brine izuzetna efikasnost Bijelih u posljednjem prvenstvenom ogledu protiv Cibalije.

Tu se vidjelo da je Rijeka velika i jaka momčad i da će sutra trebati odigrati dobru utakmicu ako želimo ostavriti dobar rezultat. Meni je važno da odigramo dobro, da se pokažemo u dobrom svjetlu, a krajnji rezultat će pokazati tko je bio bolji, rekao je Jimenez.

Španjolski je trener već jednom gostovao u Hrvatskoj s AEK-om. 2010. godine u skupinama Europa lige slavio je protiv Hajduka na Poljudu 3:1.

Igrali su tada za naš klub neki veliki igrači. Ta utakmica nema nikakve veze s ovom sutrašnjom. Dobro, možda ima nekih poveznica, nisam praznovjeran, ali to je možda dobar znak. Ipak, to je povijest, sutra slijedi novo dokazivanje, zakjučio je Jimenez.

Uroš Ćosić, središnji je branič koji je u AEK pristigao ovoga ljeta, dijelio je svlačionicu u Pescari sa Župarićem.

Dario je moj dobar prijatelj. Čuli smo se odmah nakon izvlačenja. Ostali smo u kontaktu i baš mi je drago da ću ga sutra vidjeti. Tim više što igramo na istim pozicijama. Igrao sam i s Vešovićem, ali s Darijom sam baš ostao u prijateljskim odnosima, rekao je Ćosić te počeo sipati komplimente na račun Rijeke.

Imam zaista visoko mišljenje o Rijeci. Gledao sam obje utakmice protiv Olympiakosa i imali su velike šanse za prolazak. Posebno ovdje na Rujevici, gdje su u otvaranju propustili nekoliko dobrih šansi. Da su tu dali gol, vjerojatno bi se utakmica razvijala u drugom smjeru, rekao je Ćosić, koji zajedno s Vranješom čini stoperski par na kojeg je pao sav teret. Prvi par središnjih braniča Lampropoulos - Chygryinsky zbog ozljeda već neko vrijeme ne konkurira za sastav.

Žao mi je što se Chygryinsky ozlijedio, ali to je sport, to je nogomet. Siguran sam da će Vranješ, koji će ga zamijeniti, dati sve od sebe, rekao je Ćosić.

Komentari