Kek: Obećao sam vam pravu Rijeku i mislim da ste je dobili

Kek: Obećao sam vam pravu Rijeku i mislim da ste je dobili

Matjaž Kek (foto: Pixsell)

Obećao sam vam prije nekoliko dana da ćete vidjeti pravu Rijeku danas, i mislim da ste to mogli vidjeti. Teška utakmica u kojoj smo odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, u nastavku možda malo stali, falilo je drskosti ali razumijem ih, čuvali su tu teško stečenu prednost, kaže Kek.

Nogometaši Rijeke slavili su u 131. Jadranskom derbiju s 2:0 protiv Hajduka na Rujevici. Sve ono najbitnije dogodilo se u prvome dijelu u kojem su Bijeli golovima Maleša i Gavranovića došli do nedostižne prednosti i na najbolji mogući način čestitali 30. rođendan svojoj navijačkoj skupini. 

Trener gostiju Joan Carillo bio je razočaran onime što je vidio od svoje momčadi u prvome dijelu, ali je pronašao i pozitivne stvari:

Bila je ovo teška utakmica za nas. U prvome dijelu koje je bilo intenzivno i dinamično napravili smo dvije pogreške što je rezultiralo da na poluvremenu zaostajemo dva gola. To je nogomet. U nastavku smo povezali redove i mislim da smo uspjeli zabiti pogodak da bi imali šansu doći do pozitivnog rezultata, rekao je Carillo.

S druge strane, trener Bijelih Matjaž Kek istaknuo je karakter igrača koji su bez kalkuliranja odigrali maksimalno agresivno s puno želje i htjenja:

Obećao sam vam prije nekoliko dana da ćete vidjeti pravu Rijeku danas, i mislim da ste to mogli vidjeti. Teška utakmica u kojoj smo odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, u nastavku možda malo stali, falilo je drskosti ali razumijem ih, čuvali su tu teško stečenu prednost protiv jako dobrog i samouvjerenog Hajduka, rekao je Kek.

Na pitanje o sjajnoj predstavi Josipa Mišića koji je po mnogima igrač utakmice, Kek nije htio isticati imena ali je jedno spomenuo: Ako moram spomenuti jedno ime to je onda Mate Maleš, karakterni igrač, srce momčadi i pravi kapetan koji je vodio svoju ekipu na terenu, kaže Kek te na pogled u budućnost dodaje:

Dat ću sve od sebe da u narednih par dana pripremih igrače  da u Koprivnici budu pametni jer kada na njih ne utječu vanjske stvari onda oni i nisu baš tako loši kako neki žele prikazati, zaključio je Kek.

Rijeka nema puno vremena za odmor jer ih već u srijedu od 20 sati u Koprivnici čeka vjerojatno ključna utakmica u lovu na naslov prvaka protiv Slaven Belupa.

Komentari