Kruzovi: Prosječna hrvatska obitelj koja, uz kredit i dijete - putuje!

Kruzovi: Prosječna hrvatska obitelj koja, uz kredit i dijete - putuje! Kruzovi: Prosječna hrvatska obitelj koja, uz kredit i dijete - putuje!
Foto: www.kruzovi.com Foto: www.kruzovi.com
Foto: www.kruzovi.com Foto: www.kruzovi.com
Foto: www.kruzovi.com Foto: www.kruzovi.com
Foto: www.kruzovi.com Foto: www.kruzovi.com
Foto: www.kruzovi.com Foto: www.kruzovi.com
Foto: www.kruzovi.com Foto: www.kruzovi.com
Foto: www.kruzovi.com Foto: www.kruzovi.com
Foto: www.kruzovi.com Foto: www.kruzovi.com
Kruzovi u studiju Radio Rijeke (Foto: Lucija Fanton / Radio Rijeka) Kruzovi u studiju Radio Rijeke (Foto: Lucija Fanton / Radio Rijeka)

Foto: www.kruzovi.com

"Adriana i Vedran. Karuza. Zato Kruzovi. Imamo dijete i psa. I kredit u švicarcima. Klasična hrvatska obitelj. Putujemo. Pišemo. Fotografiramo", tako počinje priča Kruzovih, obitelji koja slobodno vrijeme provodi na putovanjima.

Adriana i Vedran Karuza zajedno su osam godina, a ono što ih je spojilo, bila je upravo ljubav prema putovanjima. Prvo zajedničko putovanje bilo je u Pariz, odmah na početku veze. Od tada su zajedno prošli petnaestak država, a kada se skupe sve koje su posjetili odvojeno, dođu do okrugle tridesetke.

Vjenčali su se u Las Vegasu, bila je to oduvijek Adrianina želja, a brak im je sklopio Elvis Presley. "Oženili smo se u pola sata i nastavili šetnju po gradu", priča nam Adriana. Brak im je bio priznat i u Hrvatskoj, Adriana je samo morala promijeniti prezime.

Ispričali su nam i jednu anegdotu iz Kaira, vožnja taksijem koja je bila zastrašujuća. "U jednom smjeru smo se vozili pola sata, a za natrag više od sat i pol. Nismo znali gdje nas vodi, što se događa, svašta pomisliš u tom trenutku. Prvi put da sam se na nekom putovanju prestrašila. No na kraju nas je vozač doveo do hotela, ispričao se što je vožnja toliko dugo trajala, rekao da je zbog gužve pokušavao ići bržim putem. Baš smo se posramili u tom trenutku zbog predrasuda koje smo imali", pričaju Vedan i Adriana.

Putovanja su njihov prioritet. "Nekima je ludo što mi dajemo 8 tisuća kuna za avionske karte za Japan, a meni je ludo da netko isto toliko daje za mobitel. Često nas pitaju kako uspijevamo putovati, skupo je, treba dosta slobodnih dana za takve pothvate... Pitaju jer znaju koliko otprilike zarađujemo. Odgovor je uvijek isti – prvo, putovanja mogu, ali i ne moraju biti skupa, a drugo i najvažnije – treba imati prioritete. Štedimo - zbog Japana je sve podređeno putovanju", kaže Adriana i dodaje da ih putovanja obogaćuju - moraju se maknuti i napuniti baterije.

Njihova Lara ima šest godina i ona također putuje s njima. Zbog djece ne smijete prestati putovati - upravo suprotno, kažu. "Putovati s djecom je super. Naša Lara nas zapravo uspori, zbog nje smo naučili uživati u trenutku. Isto tako, ona voli s nama putovati jer smo na putovanju samo njezini. Doma uvijek imaš nekakvih obaveza, posao, brige... Ali na putovanju smo sami sa sobom i uživamo", pričaju nam.

Prvi dodir s Azijom za njih je bio Tajland koji ih je oduševio, pogotovo zbog hrane, iako je sam put do tamo trajao oko sati. Sada se pripremaju za Japan - avionske karte su kupili i putuju u listopadu. Lara će ići s njima i već je naučila na japanskom brojati do deset. "To je jedno od putovanja koje moraš planirati unaprijed i štedjeti", kaže Adriana.

Za njih ne postoji loša destinacija - svaka zemlja u koju su otišli, oduševila ih je. "Ali uvijek volim doći doma, volim svoju Rijeku i volim se vratiti", ističe Adriana koja za sebe kaže da je vječni optimist i da vjeruje da će se uvijek sve riješiti. "Primjerice, u Valenciji smo uspred noći ostali na cesti, Vedran se brinuo što ćemo, a ja sam bila skroz opuštena i rekla - ne brini, nešto će se riješiti. I tako je i bilo", ispričala nam je. Vedran kaže da je realist, gleda stvari onakve kakve jesu i - zato se tako dobro i nadopunjuju.

Više o njihovim putovanjima možete pročitati na www.kruzovi.com, a u nastavku poslušajte njihovu priču u emisiji Klasa optimist:

Klasa optimist: Kruzovi, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Komentari