LNG terminal na Krku: traje javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš

LNG terminal na Krku: traje javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš

Okoliš naftovoda na Krku, blizak nepos rednom okolišu budućeg LNG terminala (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Traje javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš za plutajući terminal na otoku Krku - do 28. studenoga. Studija je građanima dostupna u Omišlju i u Rijeci, a javno izlaganje je 15. studenog u Omišlju.

Tijekom javne rasprave, Studiju utjecaja na okoliš može se pregledati u Velikoj vijećnici Općine Omišalj, Prikešte 13, radnim danom od 9 do 16 sati te u Informativnom centru Grada Rijeke, Korzo 18 b, radnim danom od 8 do 10 i od 14 do 16 sati.

Podloga za javnu raspravu je Studija utjecaja na okoliš u kojoj su, na skoro 600 stranica, iscrpno obrađeni mogući utjecaji plutajućeg LNG terminala na sve sastavnice okoliša s predloženim mjerama zaštite.

Studiju je na javnu raspravu uputilo stručno povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike u kojem sudjeluju i predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije.

"LNG terminal ima dugu povijest i nije nepoznanica na otoku Krku i Primorsko-goranskoj županiji. O njemu se govorilo u okviru rasprava o kopnenom LNG terminalu. Kako plutajući LNG terminal ima specifičnosti o kojima do sad nije bilo riječi u Hrvatskoj, pozivam sve zainteresirane da se uključe u javnu raspravu. Želimo pružiti odgovor na sva pitanja koja zanimaju i brinu lokalnu zajednicu, i što je najvažnije, stvoriti preduvjete za realna i zadovoljavajuća rješenja", izjavio je direktor LNG Hrvatska Goran Frančić.

Glavni događaj javne rasprave bit će javno izlaganje o Studiji - 15. studenoga, u sportskoj dvorani Osnovne škole Omišalj, Baječ 8, u 17 sati.

Građani komentirati mogu tijekom izlaganja, komentare mogu upisati u knjige primjedbi na mjestima javnog uvida ili ih, u pisanom obliku, mogu dostaviti na adresu: Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Rijeka, Slogin kula bb, s naznakom Javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš, te na e-adresu: jelena.canik@pgz.hr zaključno s danom završetka javne rasprave.

Javnu raspravu koordinira i provodi Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije.

Komentari