Ministarstvo turizma: stipendiranje učenika i studenata

Ministarstvo turizma: stipendiranje učenika i studenata

Foto: Borna Filić / Pixsell

Ministarstvo turizma i u ovoj školskoj godini planira sufinancirati učenike i studente ugostiteljsko-turističkih zanimanja putem natječaja koji traje do 7. studenoga, radi poticanja obrazovanja kadrova za turizam.

Riječ je o nastavku Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu koji ove godine obilježava deset godina. Za to vrijeme je Ministarstvo turizma, u suradnji s partnerima, sufinanciralo 1.370 učenika i studenata, s ukupno više od 10,7 milijuna kuna.

Stipendisti imaju pravo na maksimalno do 1.200 kuna mjesečne stipendije, od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine. Rok za prijavu je 7. studenoga, a više provjerite ovdje.

Stipendiranje učenika i studenata Ministarstvo turizma godinama provodi u suradnji s poduzećima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, tako da svaki dionik financijski sudjeluje s 50 posto.

Uvjet je da učenici i studenti moraju redovito upisivati i pohađati razrede/godine, maturirati/diplomirati u redovnom roku i redovito obavljati stručnu praksu u objektima tvrtke partnera te odmah po završetku redovnog školovanja/studiranja sklopiti s tvrtkom ugovor o radu na određeno vrijeme, uz uvjet probnog rada ili ugovor o radu pripravnika.

Nakon uspješno provedenog probnog rada/pripravničkog stažiranja sklapa se ugovor o radu na određeno vrijeme te se stipendist obvezuje ostati u radnom odnosu u tvrtki punih 12 mjeseci.

"Veseli nas što zanimanje za to sufinanciranje stalno raste, jer je ključ uspjeha u turizmu definitivno svaki djelatnik koji predanim radom, znanjem i vještinama pridonosi kvaliteti ponude. Putem stipendiranja želimo pružiti financijsku i moralnu potporu onima koji tek ulaze u svijet turizma i ugostiteljstva te kroz suradnju s gospodarstvenicima pomoći u popularizaciji ovih zanimanja i pravovremenom usmjeravanju ka njima", poručio je povodom tog natječaja ministar turizma Gari Cappelli.

Komentari