Na pomolu prvi odlasci i prvi dolazak

Na pomolu prvi odlasci i prvi dolazak

Antonio Čolak (foto: www.rnz.de)

Prema neslužbenim informacijama, riječki bi napad od proljeća trebao predvoditi Antonio Čolak, 24- godišnji član njemačkog Hoffenheima, trenutno na posudbi u drugoligašu Ingolstadtu. Riječ je o zanimljivom rješenju, igraču kojeg su mediji prozvali Mandžukićevim nasljednikom.

Već prvi dani nove godine mogli bi donijeti pregršt novosti u prijelaznom roku. Nakon promjene vlasničke strukture i skidanja birokratskih okova Social Sporta, zbog kojih su brojni transferi zapinjali posljednjih godinu -dvije, ove je zime za očekivati ne samo velik već i brz promet u bijeloj svlačionici.

Gotovo je sigurno da se u ponedjeljak prvoj prozivci Matjaža Keka neće odazvati Elez, Mišić, Gavranović i Vešović. Elezov transfer u Hannover pred samom je realizacijom. Neslužbeno, tri milijuna eura iznos je odštete oko kojeg su se klubovi dogovorili, no odustajanje Schalkea u posljednji trenutak prošloga ljeta tjera na oprez.

Isti iznos spremna je praška Sparta platiti za Mišićeve usluge. Iako su pregovori u završnoj fazi, poremetiti ih može još  lisabonski Sporting, koji bi nakon Ristovskog u svoje redove želio dovesti još jednog člana hrvatskog prvaka.


Vešović će, prema svemu sudeći,  karijeru nastaviti u poljskoj Legiji. Nakon desetodnevnog natezanja, nazire se rasplet. Iako na Rujevici nisu uspjeli izboriti opipljiviju odštetu, jednom od zaslužnijih igrača za osvajanje duple krune ne žele pričinjavati probleme.

Nakon duga četiri mjeseca i trakavica “Gavranović” dolazi svom kraju. Cijelu je jesen  švicarski reprezentativac izbjegavao dati konkretan odgovor na pitanje gdje će nastaviti karijeru tvrdeći nakon zadnjeg jesenskog kola kako ima više ponuda i zainteresiranih klubova. Na posljednji dan kolovoza sjećanja mu je ovih dana putem medija osvježio glavni direktor Dinama Tomislav Svetina. Hoće li uz Pavičića u suprotnom smjeru Capan, možda i još netko, znat će se vrlo brzo.

Dodamo li nabrojanima i sve one koji se na Rujevici “nisu snašli”, očito je da će svlačionica doživjeti značajne kadrovske promjene. Jer valja i popuniti sva upražnjena mjesta. Prvom je zamjena pronađena Gavranoviću.

Prema neslužbenim informacijama, riječki bi napad od proljeća trebao predvoditi Antonio Čolak, 24- godišnji član njemačkog Hoffenheima, trenutno na posudbi u drugoligašu Ingolstadtu. Riječ je o zanimljivom rješenju, igraču kojeg su mediji nakon golova Werderu i Borussiji iz Dortmunda, a zbog načina igre, prozvali Mandžukićevim nasljednikom. Prema svemu sudeći tipična riječka kupovina. Nakon što je prošlu sezonu Čolak u Darmstadtu bio standardan, zamjena mu je bio bivši Bijeli Roman Bezjak, ovu je jesen u  Ingolstadtu uglavnom proveo na klupi. Ne bude li naglih obrata, na Rujevicu će po povratak u nogometni život doći na jedno i pol godišnju posudbu s pravom prvootkupa.


Zanimljivi dani tek slijede jer ostaje za vidjeti tko će zamijeniti Vešovića, Mišića, Eleza te vjerojatno još ponekoga.

Komentari