Na rubu Regionalnog poslovnog foruma: Dani Skadarlije

Na rubu Regionalnog poslovnog foruma: Dani Skadarlije

E. Margetić Mihelec, Z. Mičetić, V. Dujmović, I. Sarajlić i D. Maletić u riječkoj HGK (Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka)

Dani Skadarlije u Rijeci i Opatiji održat će se od 15. do 21. listopada u hotelima Kontinental i Royal, uz starogradsku glazbu i ponudu restorana "Tri šešira". Manifestacija Regionalnog poslovnog foruma, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, okupit će poduzetnike iz susjednih zemalja.

Najavljeno je da će na forum biti potpisan Sporazum o suradnji gospodarskih komora Rijeke i Beograda, rekla je novinarima direktorica HGK Županijske komore Rijeka Vita Dujmović. U fokusu Regionalnog poslovnog foruma su regionalne poslovne inicijative, a u njemu će sudjelovati gospodarstvenici iz Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Zanima nas koji su to zajednički izazovi i projekti, kako razviti nove projektne ideje, koja je prekogranična suradnja u tijeku i što je moguće tek dogovoriti", kaže Dujmović. Cilj je poslovno povezivanje regije i unapređenje suradnje na Interreg projektima prekogranične suradnje Europske unije.

Početak dvodnevnoga foruma najavljen je za četvrtak, 19. listopada, u HGK ŽK Rijeka. Nakon plenarnog dijela predviđeni su izravni poslovni razgovori između predstavnika tvrtki iz PGŽ i iz Beograda. "Za taj dio vlada veliki interes, već sada je prijavljeno više od trideset tvrtki", ističe Dujmović.

"Dani Skadarlije u Rijeci" održavat će se u Hotelu Continental od nedjelje 15. do subote 21. listopada, svakodnevno od 12 do 22 sata. Dalibor Maletić, direktor hrane i pića Jadran hotela, najavio je popularne menije "Tri šešira" i pozvao Riječane da uživaju u gastronomskoj ponudi uz starogradsku glazbu uživo.

"Dani Skadarlije u Rijeci i Opatiji" popratna je manifestacija Regionalnog poslovnog foruma. U Opatiji će biti održana poslovna večera na kojoj se očekuju predstavnici vodećih hrvatskih i srpskih tvrtki, ali i tvrtki iz zemalja regije koje imaju interesa surađivati i širiti se na oba tržišta.

"Gastronomsku i glazbenu ponudu pripremili smo u suradnji s poznatim kuharskim majstorom Stevom Karapandžom i beogradskim restoranom 'Tri šešira'", rekao je Ivan Sarajlić, direktor korporativnih komunikacija Milenij hotela. Poslušajte:

Dujmović: veliki interes za poslovne razgovore, pripremila Neva Funčić

Maletić i Sarajlić: Skadarlija u Opatiji i Rijeci, pripremila Neva Funčić

Komentari