Nove vrijedne međunarodne nagrade za TZG Crikvenice

Nove vrijedne međunarodne nagrade za TZG Crikvenice Nove vrijedne međunarodne nagrade za TZG Crikvenice
Foto: TZG Crikvenice Foto: TZG Crikvenice

Foto: TZG Crikvenice

Protekli su dani na crikveničku rivijeru donijeli nova vrijedna međunarodna priznanja, važna za Turističku zajednicu Grada Crikvenice, ali i cjelokupnu destinaciju. Nagrađeni su zbog velikog doprinosa razvoju rivijernog turizma, kao i za promotivni film "Discover, Enjoy, Repeat".

Vijeće Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza INTERSTAS te Europske federacije turističkih novinara i pisaca FEST sa sjedištem u Rimu na prijedlog Povjerenstva turističkih novinara, nominirali su Turističku zajednicu Grada Crikvenice za ovogodišnju turističku nagradu "Zlatni Interstas 2017" za "izvrsnost u doprinosu razvoju rivijernog turizma, time i prepoznatljivosti turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu".

Tom je prilikom i promotivni film Turističke zajednice Grada Crikvenice "Discover, Enjoy, Repeat" također dobio još jednu vrijednu međunarodnu nagradu. Nakon nagrade na festivalu "US International Film & Video Festival" iz Los Angelesa u kolovozu te na Međunarodnome festivalu turističkog i ekološkog filma "SILAFEST 2017." u rujnu, međunarodni je žiri TZG Crikvenice u Solinu dodijelio posebno priznanje "20. ITF 'CRO". Na 20. Međunarodni festival turističkog filma "ITF 'CRO" je bio prijavljen čak 301 film iz 80 zemalja.

TZG Crikvenice nominirana je zbog stručnog, profesionalnog, kreativnog i inovativnog doprinosa turističke zajednice za unaprjeđenje razvoja turizma, uspješnu prezentaciju cjelokupnog turističkog programa Rivijere Crikvenice na domaćem i inozemnom tržištu te za brigu o ugodi posjetitelja i turista tijekom njihovog boravka u Crikvenici, što je rezultiralo zavidnim povećanjem ukupnog turističkog prometa.

Ocjena je Povjerenstva da je to rezultat razvojnih projekata kojima se na kreativan način spajaju bogatstvo povijesne, kulturne i autohtone tradicijske vrijednosti i običaji, s lokacijskom pozicijom, krajobraznom ljepotom i drugim vrijednosnim potencijalima, kojima TZG Crikvenice povezuje prošlost i sadašnjost sa suvremenošću.

Nagrade su se ove godine dodijelile u sklopu "24. Interstasa", 20. jubilarnoga Međunarodnoga festivala turističkog filma "ITF 'CRO" i "15. KEA-CRO" (Natjecanje gradova i mjesta za "Međunarodni zlatni cvijet"), a manifestacija se održala u Solinu od 8. do 10. studenoga 2017.

Turistička zajednica Grada Crikvenice je u Solinu dobila međunarodnu turističku nagradu "Zlatni Interstas 2017.", i to "Za izvrsnost u doprinosu razvoju rivijernog turizma, time i prepoznatljivosti turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu".

"Svako je priznanje, posebice ono koje dolazi od strane struke, vrijedno i daje nam snažnu motivaciju, ali i svojevrsnu obavezu da i dalje budemo prepoznatljivi, kreativni i profesionalni, nastojeći istaknuti sve naše posebnosti i u svakoj prilici na najbolji mogući način promovirati našu rivijeru te, naravno, Hrvatsku u cjelini", rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić.

Komentari