Novo zlato za Saru Kolak na Europskom prvenstvu do 23 godine

Novo zlato za Saru Kolak na Europskom prvenstvu do 23 godine

Sara Kolak (Foto: Pixsell)

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira prošle godine, 22-godišnja Sara Kolak je u Bydgoszczu osvojila i naslov mlađe seniorske europske prvakinje hicem od 65.12 metara, što je novi rekord europskih prvenstava za atletičare do 23 godine.

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja, 22-godišnja Sara Kolak je u Bydgoszczu osvojila i naslov mlađeseniorske europske prvakinje hicem od 65.12 metara. 

Kolak je opravdala status velike favoritkinje u Bydgoszczu, zasjela je na prvo mjesto već nakon prve serije u kojoj je bacila 63.12m, da bi u drugoj seriji bacila točno dva metra dalje, a s tih 65.12m je postavila novi rekord europskih prvenstava za atletičare mlađe od 23 godine i postala neuhvatljiva za konkurentice.

Ipak, u šestoj seriji su Latvijka Anete Kocina i Poljakinja Marcelina Witek bacile svoje osobne rekorde i prilično se približile rezultatu Kolak, Kocina je do srebra stigla sa 64.47m, a Witek do bronce sa 63.03m.

Ovim uspjehom Kolak je nastavila nizati sjajne rezultate u ovoj sezoni. Podsjetimo, prije nekoliko tjedana na mitingu Dijamantne lige u Lausannei pobijedila s novim hrvatskim rekordom i najboljim rezultatom sezone.

Komentari