Ogromne gužve na cestama: kolona s Krka dugačka oko 20 kilometara!

Ogromne gužve na cestama: kolona s Krka dugačka oko 20 kilometara!

Foto: Iva Črnjar Ivančan / Radio Rijeka

Očekivane turističke gužve na cestama danas diljem Hrvatske. Velika kolona je na otoku Krku: u smjeru otoka oko četiri, a u smjeru kopna oko 20 km. Zbog toga je na autocesti A7 Orehovica-Šmrika promet na čvoru Hreljin preusmjeren na državnu cestu 501.

Vrlo je gust promet i na cestama u smjeru mora: pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 6, a od čvora Gospića u smjeru Zagreba oko 4 km

Na Istarskom ipsilonu, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 7 km, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke oko 5 km, a zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta Pula-Vodnjan (DC75), od Vodnjana do raskrižja za Fažanu. 

Pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km, a u smjeru Slovenije oko 4 km. Na graničnom prijelazu Kaštel na ulaz u Hrvatsku čeka se oko dva i pol sata, na izlaz jedan sat. Na Plovaniji se na ulaz čeka također oko sat vremena, dok je na Pasjaku i Rupi čekanje oko 15 minuta.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabranjeno i za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Stanje na cestama provjerite i na mrežnim stranicama HAK-a.

Komentari