Đorđe Balašević: Ni na najdužem koncertu ne stignemo odsvirati sve pjesme!

Đorđe Balašević: Ni na najdužem koncertu ne stignemo odsvirati sve pjesme!

Đorđe Balašević (Foto: Pixsell)

Teško je ostati ravnodušan na romantične balade i jedinstvene stihove Đorđa Balaševića, pa stoga ne treba sumnjati kako će opatijska publika u petak 11. kolovoza još jednom doživjeti vrhunski koncert i odličan provod u režiji panonskog mornara i njegovih Mangupa.

Odavno je poznato kako je Đole Balašević omiljeni suputnik hrvatske publike, kao i činjenica da svi zajedno s njim pjevaju od početka do kraja koncerata koji traju i dulje od tri sata. 

Balaševićeve pjesničke slike će na Ljetnoj pozornici ovog petka u 21 sat pratiti jedinstvena scenografija, posebno pripremljena za ovaj čaroban prostor. Riječima organizatora: "Pod vedrim nebom Kvarnera, Balašević će sa svojim maestralnim Mangupima publiku provesti kroz trsku i šaš, snijeg koji miriše na jorgovan i hodnik studenjaka, dok šumi Mura, a mjesec prosipa bokal fosfora."

U ekskluzivnom intervjuu za Radio Rijeku, Đorđe Balašević se prisjeća svoga prvog nastupa na opatijskome festivalu daleke 1978. godine, što ujedno smatra i pravim početkom svoje karijere, odgovara na pitanje koliko ima istine u pjesmama "Oprosti mi Katrin" i "Uticaj rođaka na moj životni put" te je li zbilja tri puta pao u školi. 

Nije propustio priliku čestitati nogometašima Rijeke na njihovom europskom uspjehu, a mi smo mu odgovorili na pitanje zašto Kantrida više nije Kantrida, nego Rujevica. S Đorđem Balaševićem razgovarao je Ivica Vrkić:

Đorđe Balašević uoči Opatije, pripremio Ivica Vrkić

Komentari