Otvoren natječaj za nagradu za volontere godine - prijavite najbolje!

Otvoren natječaj za nagradu za volontere godine - prijavite najbolje!

Nagrada za volontere godine (Foto: Udruga SMART)

"Volonteri godine" i "Organizator volontiranja 2017." dvije su nagrade – jedna za volontere, a druga za organizacije koje s njima rade - za koje riječka volonterska Udruga SMART prijave prima do 24. listopada.

Nagradu "Volonteri godine" Udruga SMART dodjeljuje već 11 godina, i to u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijekom, dok nagradu "Organizator volontiranja 2017." SMART-ovci dodjeljuju samostalno. Nagrade se uručuju na Međunarodni dan volontera, koji se u čitavome svijetu obilježava 5. prosinca.

"Volonterstvo je dobrovoljna aktivnost, prije svega sloboda izbora, a sloboda jest osnovna težnja ljudske civilizacije i obilježje demokracije. Nagradom volonterima slavimo njihov angažman, trud i znanja koja nesebično dijele s drugima. Organizacije nagrađujemo kako bismo promovirali one koje puno pažnje ulažu u sustavne volonterske programe i nude smislen i koristan angažman pojedincima", kaže se u priopćenju Udruge SMART.

Nagradu će primiti po troje odabranih volontera s područja Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te jedna organizacija koja radi s volonterima. Detaljne upute za nominacije za volontera godine i organizatora volontiranja možete preuzeti ispod teksta, dok su za sva dodatna pitanja na raspolaganju brojevi telefona 051/332-750 ili 051/586-551 te e-mailovi smart@smart.hr te marta@smart.hr.

Komentari