Početkom srpnja u Opatiji Liburnia Jazz Festival slavi punoljetnost

Početkom srpnja u Opatiji Liburnia Jazz Festival slavi punoljetnost

Raphael Wressnig's R'n'B Explosion na Liburnia Jazz Festivalu 2012. godine (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Liburnia Jazz Festival ove godine slavi punoljetnost, a njegovo će se osamnaesto izdanje održavati od 6. do 8. srpnja u Opatiji. Na tri lokacije - Ljetnoj pozornici, opatijskoj tržnici te na terasi hotela Kvarner - nastupit će jake snage domaćeg i međunarodnog jazza, a ulaznice su već u prodaji.

Festival će u petak 6. srpnja na Ljetnoj pozornici otvoriti Mike Stern /  Randy Brecker Band feat. Dennis Chambers i Tom Kennedy. Prema mnogim kritičarima, ovo je kvartet u kojem sviraju najbolji gitarist, najbolji trubač, najbolji bubnjar i najbolji basist jazz fusiona.

U subotnje jutro, 7. srpnja, jazz će se preseliti na opatijsku tržnicu, na kojoj će već u 11 sati svirati stari prijatelji festivala - Big Band Samobor, dok je večer na Ljetnoj pozornici rezervirana za Soul & Blues Explosion, uz nastup Jed Becker's Blues Band feat. Elvis Stanić & Brazz's Section.

Pridružit će im se jedan od najboljih europskih orguljaša na međunarodnoj jazz i blues sceni Raphael Wressing & Soul Gift Band. Festival će u nedjelju 8. srpnja na prekrasnoj terasi hotela "Kvarner" zatvoriti nagrađivani međunarodni smooth jazz band Threestyle, čije su pjesme dosegle sam vrh Billboardove ljestvice najprodavanijih. 

O ovogodišnjem 18. izdanju Liburnia Jazz Festivala govori njegov umjetnički direktor Elvis Stanić s kojim je razgovarao Ivica Vrkić:

Elvis Stanić: Liburnia Jazz 2018., pripremio Ivica Vrkić

Komentari