Poziv na šetnju: Potražimo skriveno blago svetog Nikole

Poziv na šetnju: Potražimo skriveno blago svetog Nikole Poziv na šetnju: Potražimo skriveno blago svetog Nikole
Foto: mojarijeka.hr Foto: mojarijeka.hr

Foto: mojarijeka.hr

U povodu blagdana svetog Nikole, a u sklopu županijskog programa prevencije bolesti srca i krvožilja, održat će se javnozdravstvena akcija "Potražimo skriveno blago svetog Nikole", na riječkoj dječjoj planinarskoj stazi Šuma Striborova, na Kantridi, 16. prosinca.

Djeca vrtićkog uzrasta i njihovi roditelji će, šetnjom kroz Šumu Striborovu, tražiti skriveno blago - skrivenu vreću svetog Nikole čije će poklone, nakon što je pronađu, međusobno podijeliti.

Akcija će biti održana u subotu, 16. prosinca i počet će u 10 sati, na okretištu gradskog autobusa na Biviju.

Javnozdravstvena akcija provodi se treću godinu, a s ciljem promocije tjelesne aktivnosti, razvijanja ljubavi prema prirodi i zdravim stilovima života od najranije dobi organizira je Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Primorsko-goranska županija te Planinarsko društvo Tuhobić u suradnji s Dječjim vrtićem Rijeka. 

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrtnosti i drugi po redu uzrok pobola u PGŽ i u Republici Hrvatskoj. U Županiji su ti brojevi ipak sve manji, kao i u razvijenim zemljama, zbog sve boljih metoda dijagnostike i liječenja, ali i sveobuhvatnim preventivnim programima.

"Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ uz potporu Primorsko-goranske županije provodi od 2006. godine Program prevencije bolesti srca i krvožilja kod stanovnika PGŽ. Javnozdravstvene akcije poput ove ili onih povodom Svjetskog dana zdravlja i Svjetskog dana srca koristimo da podignemo svijest građana o tom problemu i o odgovornosti svakog pojedinca za zdravlje. Učiniti se može mnogo i treba početi od najranije dobi", zaključila je Helena Glibotić Kresina iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Komentari