Protiv skupog Energa: u Rijeci paušal i dalje duplo veći od Zagreba

Protiv skupog Energa: u Rijeci paušal i dalje duplo veći od Zagreba

Josip Kukuljan i članica Inicijative protiv skupog Energa (Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka)

Snižavanje cijene instalirane snage u Energu je najavljeno još u veljači, ali onako prigodno - predizborno, a sad opet najavljuju isto to, poručili su predstavnici Udruge "Protiv skupog Energa" na konferenciji za novinare.

Snižavanje cijene s 18,50 na 17,40 kuna još će uvijek biti dvostruko veći "paušal" od onoga u Zagrebu ili Osijeku, tvrdi Josip Kukuljan. Opovrgavaju navode gradonačelnika Obersnela da građani u Osijeku i Zagrebu imaju povlaštenu cijenu jer se griju na račun svih ostalih građana Hrvatske. 

Tvrde i to da se u Zagrebu gubici HEP Toplinarstva ne pokrivaju od prihoda ostvarenih prodajem električne energije, kako nas godinama uvjeravaju gradonačelnik Obersnel i direktor Energa Kirigin.

Predstavnik Inicijative protiv skupog Energa Josip Kukuljan nadalje upozorava suvlasnike u stambenim zgradama na Vojaku da "ne potpisuju dvanaestogodišnji ugovor s Energom o dobavi i ugradnji toplinske podstanice, sve dok o tome ne bude suglasna natpolovična većina suvlasnika. Naime, Energo za potpis o sklapanju ugovora ne traži natpolovičnu većinu, ali za raskid tog istog ugovora trebat će potpisi napolovične većine suvlasnika."

Kukuljan poručuje i to da u ugovoru tražite sve što će vas zaštititi kao stanara te vam donijeti veću financijsku korist. Poslušajte izjavu:

Kukuljan o ugovoru s Energom, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari