RIBROO kamp - druženje riječkih brucoša za dobar početak studija

RIBROO kamp - druženje riječkih brucoša za dobar početak studija

Foto: RIBROO

Riječki brucoši i ove godine svoje fakultetske dane i godine počinju upoznavanjem, druženjem, radionicama i zabavom u jedinstvenom kampu za brucoše RIBROO, koji za njih organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

Kamp za brucoše ove se godine održava već peti put. Mjesto događanja je Uvala Scott u Kraljevici, od petka 29. rujna do nedjelje 1. listopada. Upoznavanje s kolegama koji su upisali prvu godinu na riječkim fakultetima najvažnije je obilježje kampa RIBROO, koji će novopečenim studentima ponuditi niz radionica i korisnih novih informacija.

Cijena trodnevnoga kampa - 300 kuna
Cijena kampa za brucoše RIBROO je 300 kuna. U cijenu je uključen prijevoz autobusom od Rijeke do Uvale Scott u Kraljevici, smještaj s dva noćenja i punim pansionom, materijali za sudionike (blokovi, kemijske, majice), ulaz na sva organizirana događanja.
Sve informacije zainteresirani studenti mogu pronaći na službenoj stranici RIBROO kampa ili na Facebooku, poručuje Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

Studenti će biti podijeljeni u grupe s obzirom na sastavnicu (fakultet ili sveučilišni odjel na kojem će studirati) i za svaki tim bit će zadužen koordinator - stariji student istoga fakulteta. Na ovaj način Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci nove studente želi upoznati sa studentskim predstavnicima po sastavnicama te na razini Sveučilišta.

Također, druženje sa starijim kolegama pružit će riječkim brucošima savjete za lakše snalaženje na prvoj godini studija, za neke i u novoj okolini. Predstavit će im načine za uključivanje u zajednicu, mogućnosti unaprjeđenja osobnoga razvoja vještina te načie informiranja o aktualnostima studentskoga života.

Dan prije kampa u Uvali Scott za sve studente koji budu sudjelovali na njihovim će fakultetima biti organiziran poseban program u kojem će dobiti informacije o svojim studijima. Programi se razlikuju od fakulteta do fakulteta i pripremaju ih stariji studenti. Na ovaj način Studentski zbor želi brucoše na najbolji način pripremiti za uspješan početak akademske godine.

Komentari