Riječke ljetne noći: premijera Zajc Stand Up

Riječke ljetne noći: premijera Zajc Stand Up Riječke ljetne noći: premijera Zajc Stand Up
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Borko Perić: stand up je teška forma (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka) Borko Perić: stand up je teška forma (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)
Autorski tim predstave (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka) Autorski tim predstave (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

Pretpremijerni Zajc Stand Up (Foto: HNK Zajc)

Zajc Stand Up, autorski projekt Borka Perića i glumaca Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca: Anastazije Balaž, Jasmina Mekića i Deana Krivačića, premijerno će se odigrati u petak, 14. srpnja, na prostoru Arheološkog parka Principij u Rijeci, u okviru Riječkih ljetnih noći.

Zajc Stand Up je predstava koja bi trebala duhovito komunicirati s gledateljima, gdje se govori više o izvođačima na sceni i o publici pred njima, o nekim običnim životnim situacijama koje se pokušalo pretvoriti u iskaz prožet humorom, rekao je redatelj Borko Perić.

Zbog velikog interesa, odigrat će se i pretpremijera 13. srpnja, a repriza je zakazana za 15. srpnja. Sve izvedbe počinju u 21:30 sati.

"Da mi je netko prije par godina rekao da ću režirati u HNK Ivana pl. Zajca, rekao bih mu da je lud. No, nije trebalo dugo da netko poludi, pozove me upravo u Rijeku i ponudi mi režiju. Bili su to Marin Blažević i Oliver Frljić. I, štoviše, ponudili su mi autorski projekt, stand up. Teška forma", govori redatelj predstave Zajc Stand Up, glumac Borko Perić.

Stand up kod nas već spada u istraživački teatar s jakim autorskim pečatom glumca, nastavlja Perić. Budući da ovisi o senzibilitetu izvođača, on je na neki način i monodrama, bez obzira koliko je glumaca u predstavi. Jer je, na kraju krajeva, svatko osuđen na sebe. I, naravno, publiku, zaključuje.

Naoko jednostavnost forme koju stand up posjeduje, otkriva svu njezinu zahtjevnost i ozbiljnost. Pronaći ključ za humor, smijeh i dobru suigru glumaca s publikom, svakako je najteži zadatak, kaže Borko Perić. Poslušajte kako govori o radu na predstavi u Rijeci:

Borko Perić: stand up je teška forma, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari