Rijeka: Advent na Gradini i jedanaest kilometara lampica

Rijeka: Advent na Gradini i jedanaest kilometara lampica

Nakon svjećica stigle - lampice! (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Ovog Božića Trsatska Gradina obući će dosad najsvečanije ruho - program Adventa pripreman je godinu dana, a Gradinu će osvijetliti više od jedanaest kilometara božićnih lampica. U Miru junaka postavljene su božićne jaslice sastavljene od preko 300 elemenata izrađenih u Rimu.

Program otvaranja manifestacije zakazan je za 9. prosinca, a Gradina će božićno ruho nositi do 7. siječnja.

Gradinu će ove godine osvijetliti više od 11 kilometara božićnih lampica. Na ulazu će posjetitelji, prolazeći kroz božićnu kuglicu visine pet metara, ući u jedinstvenu božićnu bajku mnoštva svjetlucavih božićnih dekoracija. 

Poznati trsatski zmaj upregnut će kočiju, Rimska kula ogrnut će svjetlucavi plašt, a kameni zidovi bit će obojani tisućama lampica.

Bit će tu i tradicionalne adventske delicije u ledenoj spilji ili na adventskim kućicama. U Miru junaka postavljene su božićne jaslice sastavljene od preko 300 elemenata koji su, posebno za ovu prigodu, izrađeni u Rimu.

U sklopu Adventa na Gradini bit će održano 13 različitih programa: koncerti, plesni nastupi, mađioničarski šou, žive jaslice, druženja s Djedom Mrazom i doček Nove godine. Birajte iz programa:

Komentari