Rijeku posjetili građani prijateljskoga grada Neussa

Rijeku posjetili građani prijateljskoga grada Neussa Rijeku posjetili građani prijateljskoga grada Neussa
Jochen Koenig, član udruge koja njeguje prijateljstvo Rijeke i Neussa (Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka) Jochen Koenig, član udruge koja njeguje prijateljstvo Rijeke i Neussa (Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka)
Oliver Travaš u Neussu je kao gimnazijalac bio 1995. godine (Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka) Oliver Travaš u Neussu je kao gimnazijalac bio 1995. godine (Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka)

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Prijateljska suradnja gradova Rijeke i njemačkoga Neussa traje od 1990. godine, a posebno je dojmljiva bila u godinama Domovinskog rata, kad je Neuss nesebično organizirao konvoje humanitarne pomoći za Rijeku, ali i ostala područja Hrvatske.

Ta lijepa priča traje i danas, njeguju je učenici riječkih i škola iz Neussa, posebno na sportskom i kulturnom planu. Za goste iz Njemačke - njih osamdesetak, jer su uz učenike ove godine stigli i ljudi iz udruge koja njeguje odnose dva grada - priređen je prijem u Salonu Grada Rijeke.

Tijekom dana gosti su obišli prijestolnicu kulture 2020., a ovih će dana obići "Plavi svijet", insitut za istraživanje i zaštitu mora u Velom Lošinju. No, zanimljivo je kako godine prolaze, a prijateljstvo traje - potvrdio nam je to i Oliver Travaš koji je 1995. godine, kao učenik Prve riječke gimnazije, bio u Neussu. Poslušajte što nam je rekao:

Travaš: Drago mi je da dolaze nove generacije, pripremio Josip Krmpotić

Komentari