Tour of Croatia u PGŽ: kojim cestama prolaze biciklisti?

Tour of Croatia u PGŽ: kojim cestama prolaze biciklisti?

Foto: Pixsell

Velika međunarodna biciklistička utrka, koja se diljem naše zemlje održava od 18. do 23. travnja, u petak i subotu prolazi prometnicama Primorsko-goranske županije, pa i središtem Rijeke. Zbog toga vozači trebaju biti oprezni i "naoružati" se strpljenjem.

Četvrta od šest etapa utrke počinje u 13 sati u Crikvenici, kada biciklisti kreću prema Novom Vinodolskom. Trasa utrke bit će: Jadranskom magistralom kroz Selce do Novoga, preko kružnoga toka prema Bribiru, Grižanama i Drveniku, do Triblja, kroz Križišće, ponovno Jadranskom magistralom kroz Kraljevicu i Bakarac, do čvora Sveti Kuzam, riječkom zaobilaznicom do Matulja i onda do tunela Učka. Stoga će sjeverni koridor riječke zaobilaznice od Sv. Kuzma do tunela Učka bit će povremeno zatvaran za promet od 13:45 do 14:30.

U subotu se biciklisti spuštaju s Učke. Vozit će od Male Učke preko Veprinca, kroz Matulje, Jušiće, Spinčiće, Kastav, Viškovo, Saršone, potom Petrolejskom cestom do Pašca, Orehovice, preko Banskih vrata do središta Rijeke. Trasa utrke ide od Školjića, Scarpinom ulicom, Korzom i Trgom 111. brigade HV-a, Adamićevom, Krešimirovom, Zvonimirovom i dalje do Preluka i opatijske Slatine, kroz Ičiće do Veprinca i Poklona, gdje je cilj u 17 sati.

Na svim cestama kojima će prolaziti biciklisti promet će privremeno biti zatvoren. U središtu Rijeke vodeći u utrci očekuju se oko 15:30, a promet će biti zatvoren nešto ranije. Na Slatini u Opatiji biciklisti će biti između 15:45 i 16 sati. Ako možete, izbjegnite prometnice kojima će se kretati biciklisti i u svakom slučaju imajte strpljenja ako naiđete na zatvoreni dio ceste.

Komentari