Traži se novi vizualni identitet riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja

Traži se novi vizualni identitet riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja

Foto: PPMHP Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka otvorio je natječaj za izradu novog vizualnog identiteta. Provodi se u okviru projekta lntegrirani projekt revitalizacije Guvernerove palače i Nugentove kuće u Rijeci, a rok za dostavu ponuda je 22. siječnja.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka osnovan je 1961. godine, korijeni mu sežu još u 1893., a djeluje u palači koja je izgrađena 1896. godine. Djelatnost Muzeja, među ostalim, je sustavno skupljanje, čuvanje i istraživanje civilizacijskih i kulturnih dobara značajnih za povijest, pomorstvo, kulturu, etnologiju i arheologiju Primorsko-goranske županije. Muzejska građa je prezentirana u prostoru Guvernerove palače i kroz nekoliko dislociranih zbirki u Kastvu, Dobrinju, Lipi, na Krku i u Kraljevici.

"Pri izradi vizualnog identiteta Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka potrebno je voditi računa o specifičnostima koje proizlaze iz njegove uloge unutar županije, o geolokaciji te kontekstu Muzeja i dislociranih zbirki, o značaju i funkciji muzejske građe, te o njegovoj povijesti kao i pomno planiranoj budućnosti u vidu ovog europskog projekta. Muzej čini kolekcija zbirki smještena u glavnom fundusu u Guvernerovoj palači u Gradu Rijeci, kao i nekoliko dislociranih zbirki smještenih unutar Primorsko – goranske županije, u gradovima Lipi, Kastavu, Kraljevici te Dobrinju na Krku", stoji u tekstu natječaja.

Treba osmisliti nacionalni i internacionalni logotip muzeja, rok za predaju radova je 22. siječnja, a adresa je Muzejski trg 1, Rijeka. Svi detalji natječaja dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatskog dizajnerskog društva, a više o PPMHP možete doznati ovdje. Poslušajte više:

Koji su ciljevi novog vizualnog identiteta?, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari