Upoznavanje s dječjim knjigama i popust na članarinu u GKR

Upoznavanje s dječjim knjigama i popust na članarinu u GKR

Foto: GKR

Tjedan dobre dječje knjige i ove se godine održava u Rijeci, prvi put i u drugim mjestima u PGŽ. Osim niza događanja kojima će se djeca i roditelji upoznavati s knjigama, svi do napunjene 18. godine života godišnju članarinu u GKR moći će ovaj tjedan platiti svega 25 kuna.

Dječja knjiga nije nešto što srećemo na naslovnicama novina, nešto o čemu slušamo na televiziji, a opet, sve nas je othranila, svi smo uz nju odrasli i uz nju izgradili, rekla je Verena Tibljaš iz Gradske knjižnice Rijeka najavljujući ovogodišnja događanja. Programom se djecu zbližavaju s knjigama na koje sami možda ne bi naišli, ali i roditelje upoznaju s novim dječjim knjigama. Jedina je to manifestacija u županiji koja se bavi dječjom knjigom i okuplja nekoliko stotina djece.

Nakon pet godina Tjedan dobre dječje knjige širi se iz Rijeke u još osam narodnih knjižnica u Primorsko-goranskoj županiji. To su knjižnice u Bakru, Bribiru, Delnicama, Kostreni, Malom Lošinju, Opatiji, Viškovu i Vrbovskom. Što će se sve događati od ponedjeljka 24. do nedjelje 30. travnja, možete vidjeti iz programa u prilogu ili na internetskim stranicama Gradske knjižnice Rijeka. Istaknuti valja i da se tijekom Tjedna dobre dječje knjige svi od 0 do 18 godina u GKR mogu upisati za samo 25 kuna godišnje članarine.

Komentari