Vrijeme u Rijeci 17.8.: pretežno sunčano

Vrijeme u Rijeci 17.8.: pretežno sunčano

Foto: FreeDigitalPhotos

Nakon kratkog osvježenja, ljeto se vraća. Idućih nekoliko dana bit će puno sunca, a temperatura zraka će rasti, no čini se da ipak neće dostići one vrijednosti prije promjene vremena. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za petak: Nastavlja se razdoblje povoljnog vremenskog utjecaja na ljude. Zbog toga bi se većina ljudi trebala osjećati dobro, a kronični bolesnici neće imati tegoba uzrokovanih vremenskim utjecajem.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za petak:

Prijepodne pretežno sunčano uz većinom malu naoblaku, a sredinom dana i poslijepodne uz lokalni porast naoblake postoji mogućnost za kišu ili pljusak, uglavnom u Lici i Gorskom kotaru. Prijepodne će puhati slaba do umjerena, mjestimice pojačana bura, zatim većinom slab zapadni i jugozapadni vjetar, a krajem dana i u noći sjeverozapadni i sjeverni vjetar, uz obalu ponegdje i bura. More većinom malo valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri između 21 i 25, u unutrašnjosti Istre između 14 i 19, u Gorskom kotaru i Lici između 12 i 17 °C. Sredinom dana na Kvarneru i u Istri između 28 i 33, u Gorskom kotaru i Lici između 23 i 28 °C.

Izgledi vremena do ponedjeljka:

Djelomice i pretežno sunčano, no ne i posve stabilno. Lokalno će biti poslijepodnevnih pljuskova, ponajprije u Slavoniji, Lici i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura. Temperatura zraka u blagom porastu.

Već za vikend temperature rastu, no ovaj dio ljeta trebao bi biti ipak nešto manje vruć, prognozira meteorolog Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari