Vrijeme u Rijeci 18.2.: oblačno, mogući kiša i snijeg, bura će jačati

Vrijeme u Rijeci 18.2.: oblačno, mogući kiša i snijeg, bura će jačati

Foto: FreeDigitalPhotos

Proljeće nije na vidiku: oblačno, s jakom burom od nedjelje i s nešto malo padalina, kiše i snijega, krenut ćemo u novi radni tjedan. Postupno će biti sve hladnije, a od srijede će se oborine pojačati. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za nedjelju: Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti uglavnom povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Samo kod vrlo osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika moguć je manji umor i blago pojačanje tegoba od kojih inače pate i to u drugom dijelu dana te u noći na ponedjeljak.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

Oblačno, mjestimice s kišom, u Gorskom kotaru, Lici i višem gorju sa snijegom, osobito u prvom dijelu dana. Tijekom prijepodneva bura će jačati na umjerenu do jaku, na udare olujnu. Od sredine dana podno Velebita bura mjestimice olujna s orkanskim udarima. More će biti malo do umjereno valovito, ponegdje valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 4 i 9, u unutrašnjosti Istre između -2 i 3, u Gorskom kotaru i Lici između -4 i 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 6 i 11, u Gorskom kotaru i Lici između -2 i 2°C.

Izgledi vremena do srijede:

Prevladavat će oblačno uz povremenu oborinu, na Jadranu kiša, na kopnu snijeg. Oborina će biti češća od utorka, kada lokalno može biti obilna, ponajprije na Jadranu i uz njega. Na kopnu se očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača, u gorju i debljeg. Od utroka će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, u srijedu na jugu Dalmacije i jugo. Temperatura zraka bez veće promjene.

Od srijede malo više snijega, prognozira meteorolog Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari