Vrijeme u Rijeci 18.6.: pretežno sunčano, bura

Vrijeme u Rijeci 18.6.: pretežno sunčano, bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Ljeto nam se vratilo. Ponedjeljak će biti pretežno sunčan, a poslijepodne bi kiša mogla poremetiti planove samo Goranima i Ličanima. Jedino upozorenje: pazite na jaku buru. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak: Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti povoljne. Očekuje se da će većina ljudi, nakon mirnoga sna, imati dobru koncentraciju. Kronični bolesnici neće imati poteškoća uzrokovanih vremenom. Skreće se pozornost na zaštitu od jakog UV zračenja te preporuča uzimanje dovoljno tekućine.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a sredinom dana i poslijepodne ponegdje povećanje naoblake, u Gorskom kotaru i Lici i kratkotrajna kiša ili pljusak.

Puhat će slaba do umjerena, sredinom dana ponegdje pojačana bura i sjeverozapadnjak, a u Velebitskom kanalu mjestimice jaka na udare olujna bura. More će biti malo do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 18 do 22°C, u unutrašnjosti Istre od 15 do 17°C, a najviša dnevna od 28 do 32°C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 17°C, a najviša dnevna od 23 do 26°C.

Izgledi vremena do četvrtka:

I dalje pretežno ili djelomice sunčano, ali i nestabilno pa je moguća kratkotrajna kiša ili pljuskovi, uglavnom u kopnenim predjelima. Najizglednije u utorak. U početku još umjerena, podno Velebita i jaka bura, potom većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura u porastu, pa će sredinom tjedna i u unutrašnjosti mjestimice biti vruće.

Dosta sunca i stabilnije vrijeme sve do četvrtka, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari