Vrijeme u Rijeci 20.8.: sunčano i vruće, popodne ponegdje više oblaka

Vrijeme u Rijeci 20.8.: sunčano i vruće, popodne ponegdje više oblaka

Foto: FreeDigitalPhotos

Preslikajmo današnji dan nekoliko puta, zatim oduzmimo malo vjetra i dobit ćemo vremensku prognozu za sljedećih nekoliko dana. Drugim riječima, vruće ljeto traje i dalje. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za ponedjeljak:
Uz povoljne biometeorološke prilike očekuje se da meteoropati i kronični bolesnici neće imati poteškoće uzrokovane vremenom.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Pretežno vedro ili sunčano uz malu, poslijepodne ponegdje do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena, ujutro i krajem dana ponegdje pojačana bura i sjeverozapadnjak. More će biti većinom malo, ujutro u Velebitskom kanalu mjestimice do umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 21 i 26, u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici uglavnom između 14 i 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 31 i 36, u Gorskom kotaru i Lici između 26 i 31 °C.

Izgledi vremena do četvrtka:

Pretežno sunčano i još malo toplije, pa će posvuda biti vruće. I dalje ne posve stabilno, pa su mogući rijetki lokalni pljuskovi, uglavnom u gorskim predjelima. Vjetar većinom slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje bura.

Nastavlja se pretežno sunčano vrijeme s visokim temperaturama zraka, prognozira meteorolog Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari