Vrijeme u Rijeci 19.2.: pretežno oblačno, mogući kiša i snijeg, bura

Vrijeme u Rijeci 19.2.: pretežno oblačno, mogući kiša i snijeg, bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Kiša bi do kraja dana trebala stati. No, od utorka na dalje bit će slabih oborina. Tu i tamo pokoja kap kiše dok u Gorskom kotaru i Lici bit će malo drugačija priča. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za ponedjeljak: Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana što kod meteoropata može uzrokovati razdražljivost, glavobolju i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu se također javiti poslijepodne i u noći na utorak.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Pretežno oblačno, u Istri i na Kvarneru mjestimice mala mogućnost slabe kiše ili rosulje, u Gorskom kotaru, Lici i višem gorju povremeno slab snijeg.

Umjerena do jaka, na udare olujna bura, ujutro mjestimice moguća olujna bura s orkanskim udarima, tijekom poslijepodneva će slabjeti.

More će biti malo do umjereno valovito, u prvom dijelu dana ponegdje valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 3 i 6, u unutrašnjosti Istre, između -2 i 3, u Gorskom kotaru i Lici između -4 i 1 °C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 4 i 8, u Gorskom kotaru i Lici između -3 i 2 °C.

Izgledi vremena do četvrtka:

KOPNO:Pretežno oblačno, povremeno uz snijeg i susnježicu. Mjestimice se očekuje stvaranje debljeg snježnog pokrivača, ponajprije u gorju. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura bez promjene ili tek malo niža.

JADRAN: Prevladavat će oblačno uz povremenu kišu, u srijedu i četvrtak ponegdje i obilniju. Malo snijega može pasti duž obale sjevernog Jadrana te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Puhat će umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a u južnoj Dalmaciji u srijedu i četvrtak i jugo. Temperatura bez veće promjene.

Poslušajte prognozu Igora Horvata:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari