Vrijeme u Rijeci 18.8.: pretežno sunčano, navečer jugo

Vrijeme u Rijeci 18.8.: pretežno sunčano, navečer jugo

Foto: FreeDigitalPhotos

Grijat će nas ljetno sunce i visoke temperature sve do subote poslijepodne, kada dolazi promjena vremena uz kišu i jugo, a zatim jaka, mjestimice i olujna bura, uz prodor hladnijega zraka. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za petak: U unutrašnjosti Hrvatske i na sjevernom Jadranu će se biometeorološke prilike malo pogoršati u odnosu na prethodni dan, pa je kod meteoropata moguća nervoza, a kod kroničnih bolesnika nešto veće poteškoće. Sredinom dana preporučamo izbjegavanje izlazaka, osobito u središnjoj Hrvatskoj. Na južnom Jadranu, gdje će se zadržati uglavnom povoljne biometeorološke prilike, i dalje upozoravamo kronične bolesnike na provođenje noćnog rashlađivanja i učestalije dnevno odmaranje.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za petak:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a zatim i zapadni vjetar koji će krajem dana postupno okrenuti na jugozapadni vjetar i jugo. More malo valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri između 20 i 25, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Istre između 13 i 17 °C. Sredinom dana na Kvarneru i u Istri između 31 i 36, u Gorskom kotaru i Lici između 29 i 33 °C.

Izgledi vremena do ponedjeljka:

U subotu u početku sunčano i vruće. Poslijepodne i navečer na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti naoblačenje s kišom i pljuskovima uz osvježenje tijekom noći proširit će se na veći dio zemlje, a mjestimice može biti i olujnog nevremena. U nedjelju promjenljivo uz jaku i olujnu buru na Jadranu i sjeverac u unutrašnjosti, te osjetno svježije. U ponedjeljak djelomice ili pretežno sunčano, a slabljene bure očekuje se prema kraju dana.

 

 

Komentari