Vrijeme u Rijeci 19.3.: promjenljivo oblačno, slabe oborine, jaka bura

Vrijeme u Rijeci 19.3.: promjenljivo oblačno, slabe oborine, jaka bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Sa zapada nam se približava nova ciklona zbog koje će zahladiti, zapuhati i zabijeliti, i to ne samo u gorju, već i na Kvarneru i u Istri - ali oborine ne bi trebale biti obilne niti minusi jako veliki, no bura bi mogla biti i olujna. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za Hrvatsku za ponedjeljak: Biometeorološke prilike će biti nepovoljne, pa se očekuju povećane tegobe meteoropata i kroničnih bolesnika. Meteoropate bi mogla mučiti glavobolja, bolovi na mjestima ranijih ozljeda, nesanica i smanjena koncentracija. Kronični bolesnici će imati pojačane tegobe. Dodatne poteškoće stvarat će hladnoća pojačana vjetrom, pa treba obratiti pozornost na primjerenu zaštitu. Upozoravaju se, osobito bolesnici s bolestima dišnih puteva, da zaštite usta i nos šalom.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Promjenljivo oblačno, u prvome dijelu dana i zatim u noći povremeno sa slabim oborinama - na Kvarneru i u Istri kišom ili snijegom, a u Gorskome kotaru i Lici snijegom. Puhat će umjerena do vrlo jaka, na udare ponegdje olujna bura, koja će u noći malo oslabjeti.

More malo do umjereno valovito, mjestimice valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre uglavnom od 2 do 5, u unutrašnjosti Istre od 0 do 2, a najviša dnevna od 5 do 8 °C. U Gorskome kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i -2, a najviša dnevna između -3 i 0 °C.

Izgledi vremena do četvrtka:

U unutrašnjosti umjereno oblačno, u utorak uz mogućnost za malo snijega u gorju, a u srijedu i na istoku, dok će četvrtak biti posvuda sunčaniji. Na Jadranu promjenljivo oblačno, s više sunčanih razdoblja na sjevernome dijelu, dok u Dalmaciji povremeno može biti lokalnih pljuskova, a u srijedu postoji mogućnost za snijeg.

Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u srijedu i jak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita. U većini krajeva bit će malo hladnije od prosjeka za ovo doba godine.

Ljepše vrijeme stići će nam s anticiklonom od četvrtka, pa bi i vikend mogao biti lijep i sunčan, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari