Vrijeme u Rijeci 25.5.: pretežno sunčano, u gorju moguća kiša

Vrijeme u Rijeci 25.5.: pretežno sunčano, u gorju moguća kiša

Foto: FreeDigitalPhotos

Temperature mora već su prešle 20 stupnjeva, na Rabu je u petak izmjereno čak 24 stupnja! To bi značilo da ovaj vikend možda možete provesti uz ili u moru, pogotovo ako vam otkrijemo da će temperature rasti i da će biti pretežno sunčano. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za subotu: Prevladavat će povoljni biometeorološki uvjeti. Nepovoljnije će biti u Lici i Gorskom kotaru u prvoj polovici dana uglavnom za astmatičare i srčane bolesnike, a meteoropati bi mogli biti lošijeg raspoloženja.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za subotu:

Na Kvarneru i u Istri pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a sredinom dana ponegdje rijetko povećanje naoblake te kratkotrajna kiša ili pljusak i grmljavina. U Gorskom kotaru i Lici više naoblake te mjestimice slaba kiša ili pljusak i grmljavina, uglavnom sredinom dana. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, sredinom dana ponegdje zapadnjak i jugozapadnjak, a ujutro u Velebitskom kanalu mjestimice umjerena do jaka bura. More malo, ujutro ponegdje umjereno valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri od 16 do 20 °C, u unutrašnjosti Istre od 13 do 15 °C, a sredinom dana od 24 do 29 °C. U Gorskom kotaru i Lici ujutro od 11 do 15 °C, a sredinom dana od 21 do 25 °C.

Izgledi vremena do utorka:

Pretežno sunčano i još toplije. I dalje nestabilno pa su uglavnom u unutrašnjosti mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Na Jadranu u noći i ujutro bura, potom maestral.

Sljedećih nekoliko dana bit će dosta sunca, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari