Vrijeme u Rijeci 22.10.: pretežno sunčano, burovito

Vrijeme u Rijeci 22.10.: pretežno sunčano, burovito

Foto: FreeDigitalPhotos

Stiglo je zahlađenje. Jučer u Rijeci u 14 sati 23 °C - danas samo 11 °C. Vrh Radeševa se zabijelio. Sve je to posljedica ciklone koja se premješta na jug i koja nam je donijela hladan zrak. Sutra bit će sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će bura.Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za Hrvatsku za ponedjeljak: Vrijeme će i dalje povoljne i poticajno djelovati na ljude, koji će nakon mirnoga sna imati dobru radnu koncentraciju. Poteškoće se ne očekuju ni kod kroničnih bolesnika.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

U Istri i na Kvarneru pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a ponegdje uz obalu povećana naoblaka uz mogućnost za slabu kišu. UGorskom kotaru i Lici promjenjivo oblačno, povremeno sa slabom kišom. 

Puhat će umjerena do jaka, na udare ponegdje olujna bura, a u Velebitskom kanalu mjestimice i olujna bura s orkanskim udarima.

Moreće biti malo do umjereno valovito, ponegdje valovito. 

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će uglavnom od 8 do 12 °C, u unutrašnjosti Istre od 4 do 7 °C, a najviša dnevna od 15 do 18 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 5 °C, a najviša dnevna od 7 do 10 °C.

Izgledi vremena do četvrtka:

Vjetrovito, osobito na Jadranu te svježije, s temperaturom primjerenom dobu godine. U unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku još mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom u srijedu. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će jaka bura prolazno oslabjeti, a od sredine tjedna ponovno će pojačati.

Prognoza vremena Ivana Novaka:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari