Vrijeme u Rijeci 24.2.: promjenljivo oblačno uz jaku buru

Vrijeme u Rijeci 24.2.: promjenljivo oblačno uz jaku buru

Foto: FreeDigitalPhotos

U subotu navečer počinje prodor hladnoga zraka koji će se zadržati do četvrtka, kad ćemo napokon izaći iz minusa. Uz te niske temperature, i bura će nas dodatno hladiti sve do utorka. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za subotu: Biometeorološke prilike će biti razmjeno povoljne u cijeloj zemlji. Umjerene tegobe moguće su još kod vrlo osjetljivih ljudi. Skreće se pozornost na hladnoću, osobito u jutarnjim satima u unutrašnjosti, pa se bolesnicima s krvožilnim bolestima preporuča izbjegavanje boravka na otvorenom u najhladnije doba dana.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za subotu:

Na Kvarneru i u Istri promjenljivo oblačno, a u Gorskome kotaru i Lici oblačno, mjestimice sa slabim snijegom, uglavnom u prvome dijelu dana. Puhat će umjerena do jaka, na udare ponegdje olujna bura, a mjestimice i olujna bura s orkanskim udarima.

More umjereno valovito do valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri uglavnom od 1 do 5, a najviša dnevna od 5 do 10 °C. U Gorskome kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i -2, a najviša dnevna između -5 i -1 °C.

Izgledi vremena do utorka:

Umjereno i pretežno oblačno, vjetrovito te znatno hladnije. Snijega će već u nedjelju biti u gorskoj Hrvatskoj i ponegdje u Posavini te na Jadranu, gdje će mjestimice biti i susnježice. Početkom tjedna snijega će biti i u ostatku unutrašnjosti.

Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka bura, podno Velebita i olujna, a do ponedjeljka ponegdje i orkanska. Daljnji pad temperature. Jutra će biti izrazito hladna, osobito u gorskim predjelima, a tijekom dana temperatura na kopnu neće prelaziti 0°C.

U nedjelju će temperature znatno pasti, uz oblake, slabi snijeg i olujnu buru. Tako će nam biti i u ponedjeljak, samo još malo hladnije. U noći na utorak bura će oslabjeti, ali ostat će hladno, srijeda bi mogla donijeti i malo zubatog sunca, a živa u termometru polako će rasti tek od četvrtka, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari